Проф. Лъчезар Филипов: Огромно НЛО е засечено преди дни над София! Било с размери около 600 метра

19.11.2014 / 15:53 16

Огромна летяща чиния е навестила софийския квартал Кремиковци преди дни. НЛО-то, кръжащо над столицата, е било с размери около 600 метра.

Това разкрива пред "Форумнюз" проф. Лъчезар Филипов от Института за космически изследвания и технологии на БАН.

Очевидец е станал местен жител, мъж на около 45-50 г. „Той е видял огромната чиния от порядъка на 500-600 метра. Човекът е с нормална психика, с нормално здраве и в нормално състояние”, обясни ученият. По думите му свидетелят е получил доста съществена загуба на време, докато чинията е била пред него.

Това е една от многото аномалии, които се случват у нас и заради които проф. Филипов и съмишленици ще сформират работна група по тяхното изследване. „Надявам се да получим одобрение от ръководството на Академията в създаването на работна група. Ние искаме да създадем обмяна на данни между различни държавни институти, защото това са неща, които засягат всички ни”, уточни специалистът с над 20-годишен опит в областта на астрофизиката и извънземния разум, цитиран от "Труд". 

Ако тази тематика бъде официално призната в БАН, както се очаква да стане след първата по рода си у нас международна конференция за извънземен разум, учените ще могат официално да тръгнат по следите на НЛО, въоръжени с цялата налична техника.

„Имаме научния потенциал да докажем такива явления и аномалии, които се случват у нас”, убеден е проф. Филипов.

По думите му е пълно с реални факти, с много свидетелства и доказателства за извънземни в околностите на София – Банкя, Богров и т.н. „Аз говоря от гледна точка на науката. Ние не искаме да правим сензации или някакви измишльотини за отвличания и пр. Първо, аз не вярвам в тези неща, аз говоря за наука. За съжаление в България последните години сензациите по тази тема са много повече от реалните научни факти, поради което хората не могат да се ориентират и са заблудени в цялата тази суматоха”, допълва ученият.

След официалното сформиране на работната група пък учените очакват хората, които са се страхували досега да признаят, че вярват в извънземния разум, да го направят.

Постоянно при професора се стичат хора, станали свидетели на НЛО. „Идват всеки ден, трябва да ви кажа и отдавна знам, че това са реални неща. Но идват нормални хора. Аз, работейки в тази система от толкова много години, познавам хората и знам, когато някой е ненормален”, издава специалистът.

Някой от тях носят доказателства със себе си, които най-често са снимков или видеоматериал. Други пък канят експертите да отидат на мястото, където са били пришълците.

„Има места, където са кацали извънземни, и там могат да се изследват остатъците, следите от тях. Винаги там, където е наблюдавано НЛО, има доста съществено въздействие върху почви, околна среда и т.н. Това означава, че може да се отиде и да се правят вторични изследвания. Е, никой не е хванал чинията засега, де”, загатва с усмивка професорът.

По думите му над 20% от всички огромен на брой наблюдения на колегите му във Франция влизат в графата „необясними явления за съвременната наука”.

„Това не са само извънземни, но и явления, които в момента не се вписват в съвременната физика, в съвременната наука. Значи, едно, че може да се сблъскаме с тези пришълци, но другото е, че решавайки тези проблеми, ние фактически развиваме и науката, защото няма по-евтина лаборатория за науката от природата”, допълва проф. Филипов.

Дали България наистина е едно от най-често посещаваните от извънземни места на планетата – на този въпрос ще се опитат да дадат отговор още учените.

„Създавайки една сериозна систематика, събирайки данните, тогава мога да ви кажа дали ние сме на пътя на НЛО-тата или сме решили да си го измислим”, категоричен е проф. Филипов.

Причината да се смятаме за такова място може да се крие и в истерията след 89-та година, когато хората започват свободно да четат от забранената дотогава езотерична литература.

„Имаше един бум на измишльотини в онзи период. Обикновено този бум става, когато хората изпадат в една безтегловност, не знаят какво ще стане в утрешния ден и започват всякакви такива фантасмагории да се развиват. Тогава се навъдиха страшно много екстрасенси, страшно много гадатели започнаха да говорят, че ние сме богоизбрани, за да успокоят българина, защото ние пропадахме вертикално”, заключи още ученият. /"ПЕТЕЛ"

Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
krasko (преди 5 години)
Рейтинг: 7724 | Одобрение: 2719
анести.....явно не знаеш вица за студентката по медицина ,която отговорила на последния въпрос на професора ::какво е количеството на сперма след изпразване.....отговора бил-----глътка ,глътка и половина.......
2
2
ivaylo (преди 5 години)
Рейтинг: 4615 | Одобрение: 155
А така щом до България опряха тия извънземни , работата не е добре :) хх
ft
1
1
teodor999 (преди 5 години)
Рейтинг: 7651 | Одобрение: -549
Скоро да не се осъществи близка връзка с извънземните! :)
4
1
Уйо (преди 5 години)
Рейтинг: 37058 | Одобрение: 7963
Човешкото око не може да определи размер, ако му липсват опорни точки или база за сравнение. Т.е. ако видиш едно непознато за теб тяло, без да знаеш какво е разстоянието до него, или без да има познат обект в близост, не можеш да разбереш колко е голямо - дали е 1, 10 или 100 метра.
5
1
krasko (преди 5 години)
Рейтинг: 7724 | Одобрение: 2719
и на него пишело :сейлям алейкум.......
4
1
zebster (преди 5 години)
Рейтинг: 4208 | Одобрение: 1123
От Бан наясно ли сте, че вече има дронове на дистанционно с камера с големината на детско колело?
3
6
Nik (преди 5 години)
Рейтинг: 650 | Одобрение: 165
прсто ни подготвят за това което предстои може би много скоро...не точно бъ.гарските учени..те са част от много по-мащабен сценарий и да.еч не са така активни като техните западни ко.еги. "ТЕ" отдавна са тук ...просто когато се покажат не трябва да има г,оба,ен шок..

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама