Проф. Мермерски: Тръмп ще бъде избран през 2020

14.01.2020 / 15:39 0

Твърдата политика на САЩ е, че Европа трябва да си осигури диверсификация - чрез втечнен газ, който Америка може да достави, и да се намали зависимостта от руския газ.
Това, което е казал помощник-държавния секретар (на САЩ Хейл), е абсолютно вярно и няма никаква промяна. Ще го кажа твърдо, от американска страна, и това не е тайна, цялата идея на САЩ, откакто Тръмп е президент, е енергийна независимост.

Това заяви в eфира на "Канал 3" проф. Йонко Мермерски за отношението на САЩ към газопровода "Балкански поток" през България към Централна Европа, цитиран от Блиц.
 
"Сега при удара срещу Сюлеймани се видя как той имаше по-малък ефект по отношение на цената на нефта. И то защото в момента разликата е, че глобално САЩ са енергийно независими, те са износители на енергия, и цялата идея (тя не е тайна), е че Щатите са енергийно независима държава в момента, не зависят от нефта в Залива, и искат да помагат, да предоставят на Европа течен газ, за да бъде Европа по-независима от руския газ", обясни проф. Мермерски, който превеждаше при срещата на президента Тръмп с българския премиер Борисов във Вашингтон.
 
"Не мога да направя конкретни коментари, защото бях там, не мога и да коментирам какво казва премиерът ни Борисов, защото не е моя работа. Но също така не знам точно какво се цитира - има нюанси едно такова нещо. Но не е никаква новина, че САЩ абсолютно искат да направят Европа независима енергийно от руска енергия. Това, което (заместник-държавния секретар на САЩ) Хейл представя, е позицията на Тръмп от първия му ден като президент, даже и от кампанията му", подчерта проф. Йонко Мермерски.
 
Изобретателят донесе новата шапка на Доналд Тръмп за президенската кампания за преизбираненто му през 2020 г. За разлика от червената с надпис Make America Great Again за 2016 г. ("Да направим Америка отново велика"), на новата е изпитано Keep America Great ("Поддържайте Америка велика"). 
 
"MAGA бе първият му девиз, сега е Keep America Great - счита се, че Америка си върна старата слава за лидер в света", каза проф. Йонко Мермерски.
 
На въпрос на водещата Наделина Анева кой от двамата президенти - Клинтън или Тръмп, на които е превеждал лично, е по-убедителен, проф. Мермерски отговори: "Този е много интересен въпрос, той няма отговор, защото зависи кого питате. За мен Тръмп е по-убедителен - казвам Ви го отсега, запишете го: президентът ще бъде избран за 2020! После, ако искате, ще ми се подигравате! Импийчмънт? Няма какво да чакаме тази процедура, демократите губят време, казал съм го отдавна. Шумното малцинство не печели изборите", категоричен е проф. Мермерски.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама