Проф. Михаил Константинов: Надявам се, че издънките с машинното гласуване няма да са големи

24.04.2019 / 08:44 3

Кадър Нова тв

Тези избори са сравнително прости – най-прости са президентските, след това европейските, сравнително сложни са парламентарните и най-сложни са местните избори. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на Съвета на директорите на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов, предаде новини.бг.

Прости са, защото гласовете от чужбина представляват една листа. Всяка партия участва с една листа. На тези избори ще има и преференциално гласуване, но този път са взети мерки срещу феномена 15/15, като преди номерата на партиите има една единица, например 15 става 115, заяви проф. Константинов.

Избирателните секции са в състав между 7 и 9 души. Всяка партия и коалиция, представена в парламента и в европарламента, има право на свой представител. В секциите имат право да са и наблюдатели, както и граждани. Това са едни от най-демократично провежданите избори в света. Едно е човек сам да пише нещо в изборния протокол, друго е да са 7 или 9 души, посочи експертът.

Той изрази надежда, че "издънките" с машинното гласуване няма да са големи. Наличието на хартия в секцията гарантира, че дори и да има срив в машинното гласуване, вотът ще бъде осъществен на хартиен носител, заяви проф. Константинов.

Ако на тези избори гласуват 2 млн. души ще бъде добре, а ще се радвам, ако гласуват над 2,2 млн. души. Безпокои ме, че това е краят на ваканционен период, хората могат да се върнат от почивки, да се струпат пред секциите и да се откажат заради опашките, каза още проф. Михаил Константинов.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
Морски (преди 1 годинa)
Рейтинг: 19070 | Одобрение: 7080
"Издънки няма да има",казало кучето и си облизало гъза..
3
0
kaka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 10901 | Одобрение: 2351
Издънки ще има със сигурност и вече знаете какви ще са защото са заложени от вас и герб за да опорочите машинното гласуване.
2
0
Груди (преди 1 годинa)
Рейтинг: 757 | Одобрение: 312
Надеждата, умира последна.
Я!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама