Проф. Минеков е получил нови сигнали за корупция

14.06.2021 / 20:20 4

Снимка Булфото

Министърът на културата съобщи, че всеки ден получава сигнали за корупция. Става въпроси за сигнали за корупция, свързани с недвижимите паметници на културата в Пловдив. Това обяви проф. Велислав Минеков след церемонията по връчването на националните награди „Христо Г. Данов“ в Дановата къща в Пловдив. 

„Сигнали за недвижимо културно наследство са в количество, което не мога да насмогна... И от Пловдив. Проблеми с реставрации предимно, с имоти, които са затънали в очакване за решение, за становище...“ – заяви министър Минеков.

„Проблемът е, че Институтът за културно наследство беше унищожен през годините – напълно съзнателно с цел корупция. Но не са корумпирани служителите в НИНКН, а този който даваше последния подпис. Спомнете си кои са били те“ -  категоричен бе министърът.

Министър Минеков обяви, че сигнали и жалби по недвижимо културно наследство получава на бюрото си по 30-40 на ден. Той съобщи, че ще сезира за нарушенията европейската прокуратура, защото не разчита на българската.

Министър Минеков връчи награда „Христо Г. Данов“ на 90-годишния пловдивски писател Георги Стоянов, който бе обявмен за „певец на Тракия и пловдивския край“, съобщи БНР, цитирано от standartnews.com.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
3
Чико (преди 1 годинa)
Рейтинг: 486 | Одобрение: -29
Добре ще е да провери и Варненския фестивален комплекс,да види защо не върят нещата там и как управителя от герб води към фалит това печелившо предприятие. Фалит по подобие на радиозавода и опитът му с двореца в Балчик в които активно участва този управител. 
Напред науката е слънце!
3
3
ПХК (преди 1 годинa)
Рейтинг: 16965 | Одобрение: -5255
Сигналите за корупция които получава " ВСЕКИ ДЕН МИНИСТЪР МИНЕКОВ " са от махленската  медия,  КАКА СИЙКА. Сигналите се подават от АНОНИМНИ доброжелатели. С ПОСЛЕДНИТЕ ЩЕ БЪДЕ ЗАПОЗНАТА ПРОКУРАТУРАТА И ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, за да  видят ,колко ВСЕОТДАЙНО работят нашите Служебни Министри, подготвяйки НОВИТЕ ИЗБОРИ. 
ЗА ВСЕКИ ВЛАК СИ ИМА ПЪТНИЦИ.
1
4
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 110305 | Одобрение: -855
Все пак да не тръгва по пътя на мафията Герб,проверки сигнали...министър е на културата не на следствието.
1
7
уйчо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 71994 | Одобрение: -3136
„Сигнали за недвижимо културно наследство са в количество, което не мога да насмогна..." На килограм ги мери бе, тъпак, фатмака така прави. И на тон може.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама