Проф. Николай Радулов: Алексей Петров искаше да е посредник между престъпността и властта

17.08.2023 / 08:49 1

кадър Нова телевизия

редактор Веселин Златков

Експертът по сигурност проф. Николай Радулов заяви, че Алексей Петров е имал винаги гигантско самочувствие и се е вбесявал, че някой като него се издига във властта. Той разказа по Нова телевизия, че лично е познавал Петров и дори е имал специална среща с него. Професорът каза, че по времето, когато Богомил Бонев беше министър на вътрешните работи, той е повикал за среща всички, сочени за босове на групировки. “Всички дойдоха, само Алексей Петров се скри в Гърция”, обясни Радулов, който тогава е главен секретар на МВР.

Той разказа също, че месеци по-късно Петров го потърсил и първо го попитал защо го смятат за престъпен бос. Радулов му обяснил, че цялата информация за дейността му го поставя в тази група.

След това Алексей Петров му предложил да стане посредник между властта и престъпния свят, защото има огромна информация и връзки в тези среди. “Аз му отказах”, заяви проф. Радулов. Той допълни, че месеци по-късно Петров вече бил станал служител. “За това трябва да попитате ген. Атанас Атанасов”, заяви Радулов. Той коментира също, че Алексей Петров не се опитал изобщо да скрие работата си за МВР, а напротив, показно си сложил синя лампна на мерцедеса си. Проф. Радулов обясни, че услугите, които правил Петров на властта, са като например да намери и върне открадната кола на приятел на Иван Костов, когато той е бил премиер.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама