Проф. Слатински: Преди 15 години на студентите си казвах: Тревожа се, че това, което Дугин пише, Путин ще почне да го мисли, а той започна да го прави

22.08.2022 / 09:34 3

Кадър Про и Мехди Булориан

"Преди 10-15 години на лекциите си, когато преподавах, анализирах, разказвах и цитирах Дугин, аз казвах на студентите си: Много силно се тревожа, че това, което Дугин пише, Путин ще започне да го мисли!", посочва проф. д-р Николай Слатински, експерт по Национална сигурност.

"Постепенно обаче се оказа, че това, което Дугин пише, Путин ще започне да го прави!

Колебаех се да кажа ли нещо за смъртта на дъщерята на Дугин. Да, знам колко крайни, шовинистичи, расистки и русконацистки бяха нейните коментари – напълно в духа на баща ѝ, даже в някои отношения много по-вредни и по-опасни от неговите тези, защото тя бе симпатична девойка и можеше да възпали мозъците на множество млади руснаци. Независимо от всичко, тя е мъртва и ръката не ми се вдига да кажа нещо лошо. Смъртта ни пренася в други нравствени и ментални измерения. Особено когато е връхлетяла млад човек...

Не искам да спекулирам по темата кой е извършил атентата, който много по-вероятно е бил срещу Дугин, а не срещу дъщеря му.

Но е факт, че който и да го е извършил този атентат, това ще развърже ръцете за свирепа антиукраинска истерия и за безжалостно преследване на иначемислещите в Русия, даже не само иначемислещите, а въобще срещу всички, които не мислят и говорят това, което Путин иска те да мислят и да говорят."

И на мен веднага ми хрумна аналогията с убийството на Киров, но за нея вече писа Евгений Дайнов.

Който и да бе убил Киров – сталинските репресивни служби или един психически болен ревнивец, - започва безумен и безогледен терор: масово изтребление на хора в Съветския съюз, а най-вече унищожение, пускане под нож на всички, практически до един болшевики от т.нар. революционно поколение, съратници на Сталин, за когото вече съратник означава само и единствено съперник.

Така че убийството на Киров и да не беше извършено по пряка поръчка на Сталин, щеше със сигурност рано или късно да бъде извършено по задание на Сталин.

В този смисъл далеч по-важното е не кой уби дъщерята на Дугин, а какво ще последва след това зловещо убийство. И аз смятам, че убийството на дъщерята на Дугин,

т.е. на дъщерята не на някакъв маргинален дървен философ, а на личния философ на Путин, на концептуалния душеприказчик на Путин, на придворния идеолог на Путин, на свръхемоционалния вдъхновител на Путин

може да положи началото на радикални сътресения и брутални процеси във висшите етажи на властта в Русия в частност и в обществените елити като цяло.

Ще напомня (вижте приведения линк), че анализирайки възможното развитие на процесите в Русия, още на 4 май като най-вероятен сценарий прогнозирах следния:

„35% вероятност: Извършване на чудовищна провокация, ужасен терористичен акт в самата РуZия, която да се припише на Украйна.»За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
10
6
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
Какъв професор е тоя смешник Слатински?! 🙂 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
0
4
Чичкото (преди 1 годинa)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Голяма работа стана с този Дугин Сякаш с нещо ще се промени положението у нас
Истината преди всичко
0
7
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 140508 | Одобрение: -1932
Скоро и Дугин,украинеца от Полтава ще я последва.Само защото като се правиш на националист поне трябва да си от същата нация.Не като наш;то КарлитоКонтрера.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама