Проф. Веселин Вучков: Някои български полицаи изглеждат като рецидивисти

14.10.2022 / 18:34 12

кадър Нова нюз

Някои български полицаи изглеждат като рецидивисти, смята проф. Веселин Вучков. 

Те изглеждат като излезли от затвора - с татуировки и имат недопустимо държание. Такова мнение изрази в „Денят на живо” бившият министър на вътрешните работи и преподавател по наказателен процес проф. Вучков.

„По отношение на ръководителите става дума за неупражнен контрол. Шофирам всеки ден. Когато ме спират полицаи, ми прави впечатление, че някои от тях изглеждат като току-що излезли от затвора – татуировки по цялото тяло, държание, което не отговаря на изискванията на професията”, допълни той.

Според него у нас липсва елементарна приемственост между политическите екипи, които оглавяват МВР.  

„При всеки министър се появяват случаи като този със Георги Семерджиев, които показват състоянието на системата. Причината за това е, че дори да са построени законови механизми, да има вътрешни институции в МВР, които да противодействат на ведомствената корупция, това което много липсва, е елементарната последователност и приемственост между отделните политически екипи в министерството. Всеки ръководител смята, че с него започват реформите. Започва дадена реформа, която обаче не се довършва от следващия екип.  Системата е политизирана до някаква система”, каза той.  И изрази надежда, че сегашното ръководство на министерството много внимателно ще прецени индивидуалната вина на всички, които са замесени в корупционни прояви.

По думите му една от основните причини за постоянните тежки катастрофи е куцащата административно-наказателна дейност, предаде Нова тв.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
4
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 61266 | Одобрение: -28449
Крон, вярно ли е че си престъпник? Като те гледам каква си шматка на снимката, какъв престъпник може да си ти бе УхиленУхиленУхилен
2
0
zaza (преди 1 годинa)
Рейтинг: 10773 | Одобрение: 2773
А политиците на мутри, каквито са всъщност!:woot:
Изключете телевизорите! Пречат на мисленето!
4
2
MARK (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1361 | Одобрение: 336
КРОНЕ,ЗАЩО НЕ СИ ЗАТВОРИШ ПЛЮВАЛНИКА, ЧЕ СМЪРДИ НА РАЗВАЛЕНО ЗЕЛЕ ?
12
2
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
Реабилитиран? 😁 Ама верно ли? Чек, че нещо не схванах това какво общо има с онова което аз казах?! А, да, сетих се - нищо! Та, ще го поднеса под формата на риторични въпроси: Ти извърши ли престъпление бе, боклук? Извърши! Хванаха ли те бе, боклук? Хванаха те! Осъдиха ли те бе, боклук? Осъдиха те! 10 г. ли ти дадоха бе, боклук? 10 г. ти дадоха! Избяга ли от правосъдието бе, боклук? Избяга и се укри! Лежа ли присъдата си бе, боклук? Нея! 🙂 Ми тогаа ко ми са обясняваш бе, "реабилитиран" боклук?!? 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
0
8
cron1 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 66903 | Одобрение: -5157
Каква присъда бе, боклук - аз съм напълно реабилитиран! Гняв
Марио Кроненберг
11
3
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
😁 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
3
2
Серж (преди 1 годинa)
Рейтинг: 126585 | Одобрение: 23290
Опппаааа....:errm:
13
3
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
cron1  Ей, престъпник, ти да мълчиш. 🤫 На тема полиция, прокуратура и съд, лице на чиято шия виси 10-годишна присъда и избягало и укрило се от правосъдието - няма право да се обажда и да критикува. 😎 Много нагли сте станали вие престъпниците. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
0
5
cron1 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 66903 | Одобрение: -5157
Защо "изглеждат" - те са си...:dizzy:
Марио Кроненберг
11
3
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
Тоя ми хареса като вътрешен министър. Сече му пипето. Не е от безмозъчните типове. Помня го. За едва няколко месеца /май нямаше и половин година/ започна да върши и свърши бая работа. Ако не се лъжа, именно той върна мобилните камери по пътищата. И, за да опита по някакъв начин да пресече корупцията сред пътните полицаи - въведе видеонаблюдение в патрулките, цивилизована работа. А после ко се случи с видеонаблюдението в патрулките след него, не знам. И ГДБОП извади от ДАНС, където хич не и беше мястото там. Махнаха ли го, сам ли си би камшика, не се сещам. P. S. Дебилът Бийн пак ръси врели некипели. Дебилът Бийн е олицетворение на прост, мързелив и некадърен милиционер. Добре, че навремето са го изхвърлили от системата. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
1
5
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 120863 | Одобрение: -1582
Те са си такива благодарение на професори като тебе Вучков.На каква тема беше доктората ти,как да се манкира работа ли?
5
1
Серж (преди 1 годинa)
Рейтинг: 126585 | Одобрение: 23290
Те са СИ такива, професорче! Само, че - облечени в униформа и власт! И никой не може да ги пипне!...БолестГняв

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама