Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ град Варна – традиции и професионализъм в ситуация на COVID-19

02.07.2020 / 17:02 0

През 2020 година светът се промени. Едно невидимо зло се опита да сломи човечеството, но срещу него се изправи много по-страшен и непобедим „вирус“ – на знанието и жаждата за него.

Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ - Варна е училище с традиции и новаторски подход в обучението. Доказва се във времето с подготовката на висококвалифицирани кадри, търсени в сферата на туризма. При създадената рискова ситуация ръководството на гимназията реагира своевременно, създаде нужната организация и се противопостави на пандемията. Учители и ученици пренастроиха навиците си и прехвърлиха ежедневието си в интернет пространството.

COVID-19 дойде в момент, в който страната ни отбелязва и почита много и значими празници. Традициите на училището в провеждането на различни видове събития бяха спазени въпреки невидимото ограничение. Ученици и учители от гимназията успяха да подготвят множество виртуални събития, създадоха и публикуваха различни материали като училищен вестник, видео презентации, видео клипове, литературни и музикални изпълнения.

Възпитаници на училището участват и печелят престижни места в национални и международни състезания по професии. Няма граници за възможностите и мечтите на завършилите или учещи се в момента ученици на Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ - Варна. Те намират реализация и са високо ценени у нас и в чужбина. През годините ръководство, учители и ученици показват, че няма невъзможни неща.

С началото на втори срок на учебната 2019/2020 година започна основен ремонт на гимназията по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., който ще подобри енергийната ефективност на сградата, образователната и работната среда.

За учебна 2020/2021 година в ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ - Варна е обявен прием след VII клас в специалностите:

  • Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия с разширено изучаване на английски език;

  • Организация на хотелиерството с разширено изучаване на английски език;

  • Организация на хотелиерството с разширено изучаване на руски език;

  • Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения с разширено изучаване на английски език;

  • Кетъринг с разширено изучаване на немски език;

  • Кетъринг с разширено изучаване на руски език;

  • Производство на кулинарни изделия и напитки с разширено изучаване на немски език;

  • Производство на кулинарни изделия и напитки с разширено изучаване на френски език.

 

Повече информация за професиите и специалностите ще намерите на сайта на училището – www.pgtvarna.com.

 

*публикация

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама