Професионално отпушване на канали - струва ли си

25.05.2022 / 11:11 0

Проблемите с канализацията са може би едни от най-неприятните за един дом, дори не се замисляме за нея докато не стане нещо неприятно, а когато се случи рядко можем сами да се погрижим. Разбира се на пазара има много разновидности препарати и способи като вендуза за вакуум, но те са повърхностни проблеми, често засягащи горните тръби на жилището.

Какво да правим, когато проблема е сериозен – викаме професионалист

Когато, обаче, проблема е по-сериозно от използването на Тубофло, често се налага механична стимулация – въпреки, че първата стъпка на един професионалист е да установи първопричината за проблема. Понякога е натрупване на хартия, понякога пускането на едри обекти, а в редки случаи дори сплескване на тръба – наистина нежелателен случаи.

В по-голямата част от случаите, проблемите са в следствие от остаряла канализация, която просто не може да се справи с дебита на отпадъчната вода. В други случаи е зле инсталирана, лоши връзки, остри вътрешни ъгли, недостиг на наклон в конкретни участъци, всичко това са възможни проблеми – това може да е случая ако имате чести проблеми.

Как помага професионалиста?

Нещото, което разграничава професионалния водопроводчик от обикновения човек, е че той има опит – това му е работата, той разбира изграждането на системи и може да се представи какво се случва, дори да не го вижда. А в случаите, когато трябва да го види, има специална сонда с камера, която му позволява правилно и точно да диагностицира проблематиката.

Така той знае какво следва, дали е нужна подмяна или е проста тапа от мазнотия и мокри кърпички – с тази информация може да действа подобаващо. При по-плитко заровените тръби, или такива покрай стари дървета, понякога корени започват да пробиват стените на дори старите чугунени канализации – тогава се използва силна струя вода насочена с дълъг маркуч.

Водата преминава през специален накрайник, които повишава налягането и така тя действа като резач за корени, тапи и друг вид проблеми. Техниката на премахването е изцяло механична, като рядко се използва тежка химия, тъй като тя може да промени кристална конструкция на самите тръби и да отслаби тяхната сила.

Колко би струвала услугата на професионален водопроводчик?

Това колко би ви струвало изцяло зависи от трудността на проблема – при неяснота и нужда от диагностика, цената започва да се покачва. Но разбира се премахването на сериозен проблем не е лесна дейност, а когато го няма вашият живот може да се върне към нормалното – за това много хора смятат, че точно за водопроводна услуга си заслужава да се дадат добри пари.

За щастие в лицето на фирми за вик услуги в София като ViK-Sofia.eu получавате не само добро обслужване, но и безупречни резултати, които ви позволяват отново да се насладите на вашият дом, без проблеми с неговите дебри.


*публикацияЗа реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама