Производителка на български мартеници във Варна: Г-н Портних, хората живеят на ръба и седят в студ и дъжд, за да оцелеят, а вие ги гоните

27.02.2020 / 12:26 4

Снимка Булфото, архив

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

Търговци на мартеници скочиха срещу община Варна заради рязане на дървета в пикови за тях дни. Ето какво написа една от продавачките на Севастопол:

"Г-н Портних, не знам до каква степен сте на ясно с продажбата на мартеници, но нека да Ви го обясня от моя гледна точка. Говоря като занаятчия, изработващ БЪЛГАРСКИ ТРАДИЦИОННИ мартеници, а не като търговец, който препродава от Китайски складове. Ние се намираме на площад "Севастопол". Вчера от общината са минали през колегите на "Княз Борис" и са им съобщили, че днес ще режат дървета. В петък ще режат по "Сливница". Това са пиковите дни за продажба на мартеници. Колегите още вчера са подали сигнал, след което са им дали подигравателен отказ.

Не мога да разбера и искам обяснение, как е възможно от всички възможни дни да решите да го направите в най-пиковите за нас? Гневна съм и съм ядосана, защото общината трябва е с нас и да работи за нас, а вместо това, ние за пореден път сме потъпкани. Разбирам, че има стари клони, които могат да паднат върху нечия глава или дете. Но за това не беше ли време миналата седмица, след като се разбра, че ще има бурен вятър? Всяка година треперим и се молим времето да е с нас! Тази година времето е с нас, НО ОБЩИНАТА НЕ Е !!! Моля Ви, с цялото си сърце, СПРЕТЕ ТОВА!

Тук има хора, които живеят на ръба и седят в студ и дъжд, за да изкарат пари, за да закрепят зимата. Има една жена, която до скоро цялото семейство и хиляди хора събираха пари, за да платят лечението на внучето й. И сега с парите от мартеници ще върне стари заеми, за да може да живее спокойно. Има жена, която всеки ден пътува от Провадия, за да може с парите да плати образованието на сина си, за да има нормален живот. Една жена, която пътува всеки ден от Тополи, за да може да помогне на дъщеря си, която е бременна в 7-я месец. Това са хора, които обричате за 1 ден. Да! Един ден не е много, НО за нас е важен ден. За себе си няма да говоря. Аз отдавна съм се примирила с всичко. Седя в България, заради родителите си. Е, г-н Портних, какво ще направите сега? Човек ли сте или сте поредният, на който не му пука???", пише жената.

 

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
MrBean (преди 1 месец)
Рейтинг: 26996 | Одобрение: 4606
Този екземпляр не е българин,не е варненец,какво искате от него,я марш в Русия да отбива военна служба,че се е скатал.
4
0
Варна (преди 1 месец)
Рейтинг: 71696 | Одобрение: 35796
гоните баби по същата причина поради която трие коментарите във Фейсбук, които са различни от "Браво, кмете". Такъв тип хора не живеят в реалността и искат да чуват само това, което на тях им харесва. Не го кефят бабите и ги маха, сякаш града е негов, а истината е, че Портних ти не си варненец, не си и българин и нямаш никакво право да си кмет на този град. Ти си най-големия срам за града ни, а още по-срамни са хрантутниците около теб които те крепят заради трохите които им пускаш от нашите пари.
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
4
2
Шопа (преди 1 месец)
Рейтинг: 6274 | Одобрение: 1424
ПОРТНИХ Е ЕДНО СТРАННО СЪЩЕСТВО... ЗАЩО ПРОГОНИ БАБИТЕ ОТ МОРСКАТА ГРАДИНА, КОИТО ПРОДАВАХА ПРЕКРАСНИ ПЛЕТИВА?!?! ЗАЩО ИМ ОТНЕ И МАЛКАТА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛЕН ДОХОД КЪМ МИЗЕРНИТЕ ИМ ПЕНСИИ. СЕГА ДРУГИ ПРОСТОТИИ. ОГРОМНИТЕ ЗАПЛАТИ, КОИТО ПОЛУЧАВАТ НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ГИ ПРАВИ СЛЕПИ И ГЛУХИ ЗА МИЗЕРИЯТА НА НАРОДА. ПОРТНИХ ОРЯЗА ДЪРВЕТАТА В МОРСКАТА ГРАДИНА ОТ БАСЕЙН ПРИМОРСКИ ДО АЛЕЯТА ОТ МОРСКОТО КАЗИНО. КОРЕНИТЕ ИЗСЪХНАХА. ПРИ ЕДНИ ПРОЛИВНИ ДЪЖДОВЕ  БУЛЕВАРДА МОЖЕ ДА ДЕ СМЪКНЕ ДО ПЛАЖА. И СТРАННО, КАК ТАКИВА НЕКАДЪРНИЦИ БИВАТ ИЗБРАНИ?!?!
6
1
Варна (преди 1 месец)
Рейтинг: 71696 | Одобрение: 35796
портних е едно парашутистче без никакъв опит в реална бизнес среда и няма идея как се изкарват пари с честен труд и на пазарен принцип. разбира от бизнес колкото левия ми крак. то не е като да ти изсипе Бойко 500 милиона от еврофондовете да правиш водни огледала и да ги прехвърляш от фирма на фирма. а хиляди пъти е показвал че не се интересува от нищо друго освен от усвояването, затова е назначен. как отцепи и затапи хората в цветния квартал, как прецака живота на хората в центъра с некадърната синя зона, как всичките му проекти са хазартни и се рушат за нула време още преди да са завършени. а поведението му в Израел е показателно за неспособността на този човек да носи някаква отговорност за постъпките. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама