Производствен обект изпускал отпадъчни води в дъждовната канализация на Варна

13.03.2023 / 17:56 4

Снимка Булфото, архив

Варненска фирма е хваната в голямо нарушение.

Производствен обект на фирма във Варна се включил нерегламентирано към дъждовния колектор по ул. „Мир“ и изливал отпадъчни води в него.

Това е установила съвместна проверка на няколко институции след подадени сигнали от граждани през месец февруари на Зелен телефон на Регионалната инспекция по околната среда и водите, научи Moreto.net.

При едно от оплакванията варненци са посочили, че тече бяла вода и пяна в дерето по протежение на улицата. В резултат е организирана съвместна проверка на РИОСВ, Община Варна, Басейнова дирекция и „ВиК Варна“ ООД.

При инспекцията е установено нерегламентираното включване на отпадъчни води в дъждовния колектор от нов обект, стопанисван от „Фреш Ап Козметикс“ ЕООД, разположен на територията на „нов хлебозавод“.

Дадено е предписание на дружеството в срок до 16 март да преустанови изпускането на производствени отпадъчни води в дъждовната канализация на Варна.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
уйчо (преди 8 месеца)
Рейтинг: 83675 | Одобрение: -975
Не си разбрал нещо. От проверяващите на нарушителя дадено.
1
0
Off Road (преди 8 месеца)
Рейтинг: 17195 | Одобрение: 4550
Да бе, пет цифрено... По-скоро, 4 цифрено число ще накара проверяващите да забравят да проверят обекта след предписания срок.
3
0
уйчо (преди 8 месеца)
Рейтинг: 83675 | Одобрение: -975
А освен предписанието нещо друго не им ли е дадено? 5 цифрено??

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама