Прокуратурата огласи току-що ужасяващи подробности за убийството на красивата Виола и повдигна обвинение на Стефан Станев в...

12.10.2017 / 14:00 4

Днес, 12 октомври 2017 г., Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу Стефан Станев. Той е обвинен за това, че умишлено е умъртвил Виола Николова – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 2 и пр. 3, вр. чл. 115 от НК, съобщиха официално от прокуратурата. Станев е обвинен и за това, че без надлежно разрешително съгласно ЗКНВП държал високорискови наркотични вещества в апартамента си - престъпление по чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1 от НК, пише Блиц.


В нощта на 22 юни 2017 г. обвиняемият Станев и пострадалата Виола Николова били в дома си. Николова споделила ,че е изморена и легнала в стаята обособена за спалня, за да си почива.

Станев стоял пред преносим компютър и четял във „Фейсбук“. В един момент той решил да изпие една бира, след което взел „Екстази“, после употребил и марихуана. Разходил се до спалнята, видял че Николова лежи,но не спи и приел,че нещо я притеснява. Около 05.00 ч. на 23 юни 2017 г. обвиняемият Станев провокирал разговор с пострадалата, който не се състоял. Той започнал да удря с ръце и с метален стик за голф по стената, след което застанал до леглото, където лежала Николова, вдигнал стика за голф над главата си – в този момент тя уплашена и плачейки извикала: „Извинявай, съжалявам, моля те спри, недей“, но Станев нанесъл силен удар със стика за голф по главата й, в областта на лявата слепоочна орбитална област. С него той й причинил открита тъпа черепно-мозъчна и лицева травма.

След удара стикът за голф се счупил като в ръката на Станев останала металната му дръжка. Николова започнала да губи много кръв, но дишала, виждала и чувала. В този момент той преместил тялото й от спалнята на земята и я ударил втори път по главата със счупения метален край от дръжката на стика за голф, с което й причинил нова лицева травма. Започнал и да я души.

След като се отказал от тези си намерения, станал взел от кухнята кухненски назъбен нож (с обща дължина 32,5см., и дължина на острието 20см.). Върнал се в спалнята и в момент, в който Николова все още имала сърдечна дейност и съзнавала какво се случва с нея започнал да нанася пробождащи и режещи удари във врата й. После взел друг кухненски нож (с обща дължина 32,5см., и дължина острието 19,5см.), с който пробол в дълбочина от 3 см. гърба на Николова, в дясно от гръбначния стълб.

Станев бил решен да довърши започнатото и взел трети нож (с дължина 196 мм. и ширина 43 мм.,с режеща част с ширина 12мм.), с който нанесъл удар в шията на пострадалата, като острието на ножа останало забито в шията й, а пластмасовата дръжка на ножа в ръцете му. Когато установил, че Николова не диша, Стефан Станев завил мъртвото й тяло със завивката от леглото, поставил плюшена играчка на котарак върху трупа й ,и отишъл в съседната стая, изпушил една цигара марихуана и пуснал да слуша музика.

Сутринта на 23.06.2017 г. около 08.30 ч. Станев позвънил на своя приятелка и я поканил в дома си за да поговорят. Когато тя пристигнала обвиняемият я посрещнал пред блока и заедно се качили в апартамента му. Когато тя го попитала къде е Виола, Станев не отговорил. На въпрос, какво са правили предната вечер, той заявил, че легнал до пострадалата и забелязал ,че нейният крак трепнал, след което със знак и движение на ръката показал на приятелката си как прерязал гърлото на пострадалата, а след това спокойно и хладнокръвно заявил: „Аз я убих“.

Обвиняемият я отвел до стаята, където приятелката му видяла трупа на Виола Николова, покрит с покривало за легло ,върху което била поставено плюшена играчка –котарак. След кратък разговор за извършеното от Станев, наказанието за това престъпление, разбирането от страна на близките му и това, че не иска да се предаде на полицията, приятелката му си тръгнала. В следобедните часове обвиняемият отпътувал с личния си автомобил за гр. Созопол.

На 24.06.2017 г. около 15.00 ч. приятелката на Станев заедно с мъжът, с когото живее сигнализирали в 03 РУ СДВР за извършеното престъпление. Станев бил задържан от органите на МВР на 24.06.2017 г. около 21.30 ч. в близост до яхтено пристанище в гр.Созопол. Непосредствено след задържането му е извършено токсикологично изследване, което е установило комбинирана употреба на наркотични вещества - амфетамин, екстази, тетрахидроканабинол и кокаин.

В хода на разследването са били назначени множество експертизи: съдебно-медицинска експертиза, трасологическа експертиза, ДНК анализ на веществени доказателства, петорната биотрасологична и съдебно медицинска експертиза и др. От назначените по делото физико химична и оценителна експертизи, се установява, че тегло и съдържание на наркотичните вещества намерени в дома на Станев са от вида на амфетамините и са на обща стойност 502.70 лв. Иззетите вещества са високо рискови и подлежат на контрол.

Назначената комплексна психолого психиатрична експертиза –проведена в ДПБ затвора гр.Ловеч установява,че Станев страда от личностово разстройство и синдром на зависимост от психоактивни вещества. То няма характеристиката на краткотрайно или продължително разстройство на съзнанието и не е психично заболяване в тесен смисъл. Към момента на извършване на деянието обвиняемият е разполагал с психическа годност да разбира свойството и значението на постъпките си и да ръководи действията си и отново към този момент не се е намирал в психотично състояние - състояние на остра психоза.

Вещите лица от назначената по досъдебното производство тройна комплексна психолого-психиатричната експертиза акцентират при изготвяне на психологическия портрет на обвиняемия върху дисхармонични нагласи и поведение,в емоционалната и волева сфера,възбудни процеси, крайно ниска поносимост на фустрация и ниски прагове на задръжка и на отключване на агресивни реакции, склонност да обвинява другите и да измисля правдоподобни обяснения за проявите си, раздразнителност и емоционална лабилност, намалени възможности за самоконтрол ,водещи до немотивирана агресивност, ниската или пълна липса на критичност на собственото и околното поведение, особено след употреба на наркотични вещества .

 

Този психологически портрет се потвърждава напълно и от доказателствата по делото и механизма на причиняване на убийството. С нанасянето на множество удари по тялото на пострадалата и то в областта на жизнено важни органи от страна на обвиняемия е установено, че Виола Николова е изпитвала множество болки и страдания. Обвиняемият е проявил изключителна ярост и ожесточеност към пострадалата, като се има предвид броя на нанесените удари. Болките и страданията, които е понесла Николова са били много силни и това е било мъчително. Тя е изпитвала страх, съзнавала е своето безсилие и безизходица от създалата се ситуация.

Смъртта е настъпила в един времеви отрязък, в който пострадалата е търпяла болки, усещала е и е осъзнавал какво й се случва. От друг страна интензитетът проявен от Станев явно надхвърля необходимото за причиняване на смърт и сочи на допълнително лично отношение към жертвата, съдържащо изключителна ярост и ожесточение и формират и категорично наличието на признака - особена жестокост. Стефан Станев е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.
 

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
1
1 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Това не е статия, а части от обвинителен акт.
3
1
---- (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ГОЛЯМА статия! Журналисти! - протестират! - а всички потърпевши от тях кога ще протестираме! Тия са без съвест и сърца! Ровят като лешояди в раните на хората! Малко е да кажа, че съчувствам на майката на Виолета и всички нейни близки и познати! Бих се радвал, тоя който е писал статията, да изживее това което изживяват близките на Виолета и да чете това което той е написал за собственото си дете!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
1
Да утешим Бум Бум (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Дайте по едно рамо да се наплаче това човече, че му идва много - майка курва, сестра лезбийка, той педал. Да ти се скъса сърцето.
5
0
Ела във форума (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Този е същия чикибоец като бум бум.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама