Прокуратурата погна ЧСИ-то, изпълнил въвода в либийския кораб

11.01.2019 / 12:17 13

Окръжна прокуратура – Бургас образува досъдебно производство  за това, че частен съдебен изпълнител не е изпълнил служебните си задължения  и е превишил правата си, с цел да набави за другиго имотна облага, като случаят касае  незаконосъобразна промяна  на собствеността на танкер, предаде флагман.бг.


Окръжна прокуратура – Бургас образува досъдебно производство за това, че през периода 10.03.2018 г.  – 30.08.2018 г. в гр. Бургас, длъжностно лице (частен съдебен изпълнител) не е изпълнило служебните си задължения и е превишило правата си, с цел да набави за другиго  облага и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици – престъпление по чл. 282, ал. 1 от НК.
Случаят касае изпълнително производство, образувано в Районен съд – Бургас, по искане на българско дружество, претендиращо обезпечаване на свой дълг в размер на 9 250 362 американски долара, с твърдение че  му се дължи от търговско дружество, собственост на Либийската държава. Според взискателя, този дълг е бил обезпечен с ипотека върху плавателен съд – танкер. Спорът по изпълнителното дело е касаел искането претендираният дълг да бъде реализиран с промяна на собствеността върху плавателния съд. Изпълнителното дело е било спряно с акт на съда. Въпреки този влязъл в законна сила съдебен акт, частен съдебен изпълнител от град Бургас е провел незаконосъобразни действия по реализация на публична продан на кораба, която е приключила с възлагане на танкера на българското дружество. Към настоящия момент плавателният съд се намира извън териториалните води на Република България. 
Досъдебното производство е образувано след постъпил в Прокуратурата сигнал от страна на адвокати, които представляват интересите на търговското дружество, собственост на Либийската държава. Той е получен в прокуратурата на 21.12.2018 г. По него още същия ден е разпоредено извършване на проверка.
Образуваното дело е възложено за разследване на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжена прокуратура – Бургас, тъй като се отличава с висока фактическа и правна сложност.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
БАЙ ХОЙ (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ДАЛИ НАШИТЕ НЕ.ЗАВИСИМИ МЕДИИ ЩЕ ПУБЛИКУВАТ ФАКТИТЕ ? ЩЕ СЛЕДЯТ ЛИ " ТВОРЧЕСКИЯ" ПЪТ НА ЛИЦЕТО ПРЕД КОЕТО ДВУКРИЛЕН ГАРДЕРОБ ИЗГЛЕЖДА КАТО ОБИКНОВЕНО НОЩНО ШКАФЧЕ ??? 
0
0
БАЙ ХОЙ (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ЗА ЕДНО ЛИЦЕ ВОДЕЛО МУТРИ  СЕГА ВОДЕЩО ДЪРЖАВАТА НИ СИГУРНО НЕ Е ПРОБЛЕМ , ЧЕ Александър Василев Лангочев, действащ полицай от СПС-София се е качил на танкера БАДР с униформа на охранител на „Башев Секюрити Тийм“. Той е разпознат от капитана на кораба Абдулла Абдул Джалил като едно от лицата, превзели насилствено танкера на 21 декември миналата година, разкрива сайтът за разследваща журналистика “Биволъ”. 
0
0
БАЙ ХОЙ (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ЗА ЕДИН МИНИСТЪР ПАЗИЛ МУТРИ СИГУРНО НЕ Е ПРОБЛЕМ , ЧЕ От пресцентъра на МВР пък потвърдиха, че Лонгочев е техен служител, но нямаха коментар за факта, че той е предвождал група мутри на 21 декември в един откровено пиратски акт срещу кораб на чужда държава
2
0
бай Чочко (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Виновните в този казус са за затвора!
2
0
Ваша страна (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ама колко да е ваша ? Сверна Корея нали и тя ваша . Ами идете и се изявавайте на комунисти колкото си щете . Имат си и мумия да и целувате изсъхналият фалос . Влизането е без Виза а с вазелинче . Излизането - с краката на пред Ухилен
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
то -ако прочетете/каквото са оставили в Интернет/ за Булгаргеомин-преди и след т.н.промени,за Габонската сделка -напълно ще се откажете да чакате някакво смислено развитие по историята.Мафията е непобедима.
6
3
Бай Иван (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ами да! Основният виновник е най-горе! Казва се Бойко Борисов. Той прави всичките зулуми в България. Той е навсякъде. Във всички точки на страната едновременно и прави поразии. Краде, лъже (вярвайте на Корнелия - ББ е най-големият лъжец), изнасилва, нарушава законите, прави нередни обществени поръчки и всичко друго неправилно. Затова се иска неговата незабавна оставка. Ивсички гербаджии да се махат - на терминал 2 и ВЪН! А ма ха! Тази страна си е наша, ние сме си я отвоювали преди 74 години (на 9.IX.1944 г.).
9
2
БАЙ ХОЙ (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Абе тоя ЧСИ сам ли се е качил и е завзел "лодката" ??? Щото в нета обикаля снимката на един хубав като маратонец с ЕнтелектОален поглед субект ! /ПРЕД КОЙТО ДВУКРИЛЕН ГАРДЕРОБ ИЗГЛЕЖДА КАТО НОЩНО ШКАФЧЕ /
11
3
Мафията ГЕП (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Основния виновник е някъде горе, може би най-отгоре!!! 
11
0
коментатора (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кучетата си лаят а кервана си върви ! Сега може да го нарежат в някоя бразилска корабостроителница и либийците ща влязат в схема . Няма обект на претенциите им . Българската държава обаче остава като съучастник в кражба - факт .
18
0
... (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А ще му отнемат ли лиценза ?
20
0
mmm (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
То това хубаво, ама държавните структури съдействали за кражбата ???
13
3
ТИ ДА ВИДИШ (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
АБЕ ПОГНАЛА ГИ Е..АМА ДАЛИ ЩЕ ГИ СТИГНЕ..Изплезване:devil:Нинджа
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама