Прокуратурата погна бившия главен архитект на Созопол за подпорната стена на Алепу

27.08.2020 / 11:08 1

Снимка: Булфото

Окръжна прокуратура-Бургас е образувала досъдебно производство за нарушени служебни задължения при издаването на Разрешение за строеж на името на „Алепу Вилидж“, информираха току-що от държавното обвинение, пише "Флагман".бг.

В съобщението не се уточнява кое длъжностно лице ще бъде разследвано, но става ясно, че е бивш главен архитект на Община Созопол. Съдейки от датата на издаване на разрешението за строеж – 10 септември 2018 година, това би трябвало да е Светозар Рашков, който от 1 септември 2018 година замени Румен Александров.

Според държавното обвинение той е нарушил служебните си задължения и е издал разрешение за строеж №100/10.09.2018 година на името на „Алепу Вилидж“ АД, допускайки определено юридическо лице да се облагодетелства и да настъпят немаловажни тежки последици и за общината, и за околната среда.

Окръжна прокуратура-Бургас е разпоредила да бъдат изискани незабавно от Община Созопол заверени копия на издадените по този казус разрешения за строеж. Указано е да бъде изискана  и цялата документация, отразяваща резултатите от извършени проверки на място от РДНСК – Бургас, както и доклад от Началника на дирекцията.

Разпоредено е също така да бъдат разпитани всички лица, имащи отношение към предмета на досъдебното производство. Постановено е в хода на разследването да бъдат извършени и други действия, сред които назначаването на Тройна техническа експертиза, Съдебно-оценъчна експертиза и Екологична такава.

По информация на Флагман.бг държавното обвинение е открило сериозен проблем. Инвеститорът е внесъл в началото на 2018 година проект за брегоукрепване в РИОСВ Бургас, който е разгледан от експерти и е преценено, че не е нужен ОВОС. Впоследствие проектът е подменен от инвеститора и към него е прикрепено становището на екоинспекцията. Главният архитект директно го е подписал, допускайки съществена промяна на цялото инвестиционно предложение. В разрешението за строеж е посочена е и етапността – укрепване на свлачище и втори етап – изграждане на курортен комплекс.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
уйчо (преди 3 месеца)
Рейтинг: 26281 | Одобрение: -1754
Брей, докато го смени и на десетия ден се развихрил...Гладнъчък е билУхилен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама