Прокуратурата ще протестира освобождаването на Йоан Матев

10.04.2020 / 19:37 2

Снимка: Булфото

Софийската градска прокуратура ще протестира определението на Софийския градски съд, с което днес беше изменена мярката за неотклонение на подсъдимия Йоан Матев от „задържане под стража“ в „домашен арест“.Прокуратурата не споделя изводите на съдебния състав, с които е мотивирал решението си, а именно необосновано дългия срок на задържането на подсъдимия и намален интензитет на предположението, че Йоан Матев може да се укрие, пише dariknews.bg.

Подсъдимият е бил предаден на съд по обвинение за извършено от него умишлено убийство на 15-годишния Георги Игнатов. - по чл. 116, ал. 1, т. 6 от Наказателния кодекс.

Престъпното деяние станало на 02.06.2015 г. в Борисовата градина. Установяването на извършителя и привличането му към наказателна отговорност - през м. февруари 2017 г. Девет месеца по-късно – през м. ноември 2017 г., Софийска градска прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Й.М. Оттогава се провежда съдебно производство на първа инстанция. В хода му защитата на подсъдимия е поискала провеждане на разпити на нови 20 свидетели, включително един, който понастоящем е в Обединеното кралство. Това искане е било прието от съда.

„Фактът, че подсъдимият дълго време се е укривал, а за неговото установяване бе потърсено дори и съдействието на българските граждани, както и тежестта на извършеното деяние, са водещите мотиви в законоустановения срок да протестираме определението на съда“, коментира говорителят на главния прокурор Сийка Милева.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
Пипи (преди 2 години)
Рейтинг: 1660 | Одобрение: 45
Такъв вид има,че изобщо не прилича на държан  3 год.в арест!Добра храна ,телевизия,интернет-почивка,а момчето е в земята!
3
0
Нено (преди 2 години)
Рейтинг: 13772 | Одобрение: 2962
Поредно доказателство за това, че съдебната система е прогнила от корупция. Цели 3 години това дело се точи, макар че вината му е потвърдена. Какво още трябва, за да е осъден? Доказан убиец си отива вкъщи. Пуснат ли го, изчезва и той!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама