Прокуратурата ще проверява зам.-министъра на икономиката за злоупотреби с евросредства

17.04.2019 / 11:35 8

Снимка Булфото

"Върховна касационна прокуратура започна извършване на проверка след публикации в медиите за извършени престъпления, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз от лице, заемащо висша публична длъжност - Александър Манолев – заместник министър на икономиката", съобщиха от прокуратурата, предаде Нова тв.

Проверката е по повод публикация в електронния сайт „Медиапул“ със заглавие: “Частна вила с минерален басейн по евро проект? Зам. Министър Манолев отрича“ и други публикации, на 15.04.2019 г.

На основание чл. 145 ал.1 т.1 от Закона за съдебната власт, Върховна касационна прокуратура изиска от Държавен фонд „Земеделие“, заверено копие от проекта, финансиран по Програма за развитие на селските райони /ПРСР/, цитиран в публикациите – „Изграждане на жилищна сграда за гости в м.“Чинар куши“ гр. Сандански“.

В хода на проверката прокурор от Върховна касационна прокуратура ще снеме писмени обяснения от лица, имащи информация по случая, длъжностни лица от ДФЗ, работили по одобряването на заявлението за подпомагане, последващото оторизиране на плащанията, както и за спазване на задължението на бенефициента в срок от 5 години след сключване на договора да използва придобитите активи по предназначение и с оглед спазването на разпоредбата на чл. 43 ал.1 от Наредба № 30 от 11.08.2008г. за условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка „Разнообразяване към неземеделски дейности“ от ПРСР за периода 2007г. - 2013 г.

Върховна касационна прокуратура ще възложи и на органите на НАП действия по реда на ДОПК.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
3
Bg-Аплодисменти (преди 5 години)
Рейтинг: 937 | Одобрение: 537
Работниците си купуват апартаменти с кредити и с честен труд, а имотите на гербаджийската шайка са от кражби от народа и от далавери.
4
5
Bg-Аплодисменти (преди 5 години)
Рейтинг: 937 | Одобрение: 537
Ей гербаджии, къде ще ги носите тези имоти, бе?! Нямат напълване герберските ви търбуси. Пфу..да..ви.. .
7
5
Цвъсансьорът (преди 5 години)
Рейтинг: 1557 | Одобрение: 847
Поредният герберастки крадец. Вече им изтървахме бройката. Сутрин ставаме с поредната герберастка кражба, а вечер лягаме със следващата герберастка кражба. Нямат спирка крадливите герберасти.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама