Прокуратурата във Варна: Все още не е ясно кои са двете жертви при взрива във "Владиславово", заподозреният бивш полицай е обявен за общодържавно издирване

14.01.2020 / 07:43 1

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg

Кадър Нова тв

На този етап ще се въздържа от коментар за конкретни причини за взрива. В крайна сметка не сме наясно кое е първично - взрива или пожара. Няма очевидци, които да потвърдят какво е станало. Няма данни психическото състояние на бившия полицай Веселин Димитров да буди притеснение. Продължаваме с установяване на други хора от неговия кръг и продължаваме с разпитите. Ще се направи допълнителен оглед на местопроизшествието за намиране на други находки, които да са полезни за разследването. Това коментира пред Нова тв за взрива във Варна прокурор от Окръжната прокуратура в града.


За съжаление във Варна нямаме специализирана лаборатория за сравнителни анализи, така че експертизата ще бъде направена в Бургас. До момента са назначени химическа експертиза, съдебно-медицинска експертиза, биологична експертиза за ДНК профилиране, посочи прокурорът. 

От 6 януари има изадена заповед за незабавна защита и на Веселин Димитров му е заповядано да напусне жилището, което е обитавал, както и да не приближава жената, с която е живял на съпружески начала на по-малко от 200 метра. 

Той е обявен към момента за общонационално издирване, допълни той.

Жената е разпитана, но за сега ще се въздържа от коментар. Но конкретни заплахи не е имало, няма и данни в жилището да са били съхранявани взривни вещества. 

Все още не е установена самоличността на двамата загинали при инцидента. Двете тела са намерени в два съседни апартамента. Седем са пострадалите, допълниха от Окръжна прокуратура. 

 

 

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
5
Loshia (преди 5 месеца)
Рейтинг: 1195 | Одобрение: -1615
Всички полицаи и военни са психопати като този! Масово са си баш престъпници!
Лошо има по лошо от мене няма!!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама