Прокуратурата във Варна почна разследване и производство за болничния асансьор, който пропадна

05.12.2018 / 08:01 3

Кадри бТВ

Болничен асансьор пропадна във варненската болница "Св. Анна". В него са пътували осем човека, като шестима са пострадали, а една жена е приета за лечение. Асансьорът е бил препълнен. В него са се качили 8 души, при положение, че капацитетът му е до петима.

Към момента прокуратурата е започнала досъдебно производство.

"Производството е за причиняване на средна телесна повреда поради немарливо отношение или незнание", коментира районният прокурор Красимир Конов. Към момента са разпитани пострадалите, направен е първоначален оглед на асансьора.

По документи асансьорът е изправен, няма забележки при периодичните проверки. 

По думите на пациенти наистина асансьорът е бил препълнен, дори една от пътничките коментирала, че може да пропаднат, ако са толкова много. Въпреки това хората не слезли от кабинката.

Според шефа на варненската болница пък асансьорът е сертифициран. Ръководството от известно време обмисля подмяната на подемните устройства, но става дума за доста сериозна инвестиция.

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Atna (преди 4 месеца)
Рейтинг: 2910 | Одобрение: 1390
Този асансьор и без "претоварване" и беше опасен. Качвах се на него преди няколко месеца, шумен и целия се люлееше все едно ще падне.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама