Пролетна салата с елда и нар
Необходими продукти:
маруля - 1 брой по-голяма
нар - 1/2 брой
елда - 1/2 до 1 ч.ч.
зелен лук - 1 връзка
орехи - 3 - 4 бр. натрошени на едро
зехтин - 2 с.л. Екстра върджин
оцет - 1 с.л. ябълков
хималайска сол - на вкус
Начин на приготвяне:
Елдата се почиства и се бланшира в 1.5-2 ч.ч. вода. Когато се разпукат зрънцата, е готова, но да не е преварена. Отцежда се.
Почистената маруля се нарязва на едро. Добавят се нарязаният пресен лук, натрошените орехи и зрънцата от 1/2 нар.
Добавя се и елдата, сварена и добре отцедена. Овкусява се със зехтин, ябълков оцет и сол.
Приятен апетит!
Източник: gotvach.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!