Протестиращи получиха актове за... неправилно пресичане

21.11.2018 / 16:19 15

Част от хората, които в неделя протестираха срещу поскъпването на живота и ниското заплащане на труда в България и блокираха движението на автомобили по пътя Монтана-София в старопланинския проход Петрохан, са получили актове за неправилно пресичане от Районното управление на МВР в Берковица, предаде Блиц.

Това съобщиха протестиращите. Актовете са на стойност от 20 до 50 лева и са съставени по Закона за движение по пътищата. Протестиращите заявиха, че ще ги обжалват и ще продължат протестите и блокадите на пътя. Според тях "ножът е опрял до кокала" и няма как да се живее повече с тези ниски заплати в региона и с високи цени на всичко.

При протест на хора от Монтана от 17 до 20 часа снощи полицията е съставила 28 предупредителни протокола на участващи в проявата, обявиха от ОД на МВР в Монтана. За разлика от предишните дни, сега протестиращите не са блокирали пътища и бензиностанции, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.
 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
2
squeezer (преди 1 годинa)
Рейтинг: 8735 | Одобрение: 3285
държавата е срещу народа си,да ги измитаме тез дебелогъзите,ненаядени ''управници''

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама