Проверете гумите си преди пътуване

02.08.2019 / 02:30 3

fakti.bg

Добре е да проверите гумите си минимум за две неща: правилно налягане и достатъчна дълбочина на протектора. Това ни съветва експертът от Nokian Мартин Дражик. Според него дълбочината на протектора е особено важна при дъждовно време през лятото.

Когато завали изненадващо и дъждът започне да залива пътната настилка, има риск лошите гуми да не се справят с изтласкването на голямото количество вода, което може да доведе до аквапланинг. Сигурната автомобилна гума има минимум 4 милиметра протектор.

Трябва да проверите и налягането на гумите. Пътуването за почивка обикновено е свързано с пълен с хора и багаж автомобил, така че е нужно настроите гумите си за пълно натоварване и дори с една десета над предписанието.

Правилната стойност на налягането може да бъде намерена в ръководството на автомобила, от вътрешната страна на капачката на резервоара или на B-колонката при отворена шофьорска врата. Правилното налягане намалява разхода на гориво, увеличава живота на гумите и прави шофирането по-безопасно.

Проверете страничните стени и протектора на вашите гуми за всякакви пукнатини, цепнатини и издатини. Проверете и основните канали. Всички големи камъчета, които са заседнали в основните канали, ще проникнат по-дълбоко в гумата по време на шофиране и могат да причинят повреда на гумите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
4
ДИВАКА (преди 1 месец)
Рейтинг: 23593 | Одобрение: 3788
ДА ,АМА НЕКСУС Е ПРАВ..МНОЗИНА СИ ОСТАВЯТ МОЗЪКА НА ПИАНОТО..ТАКА С ЛЕКА ГЛАВА И НАТЕЖАЛ КРАК ПРАВЯТ ЩУРОТИИ..ЗА ТОВА..НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ АКЪЛА СИ ПО ВРЕМЕ НА ШОФИРАНЕ..ПРАЗНА ТИКВА ,ЛЕСНО СЕ ЦЕПИ....Изплезване:devil:Ухилен
6
10
bokostikvonius (преди 1 месец)
Рейтинг: -156 | Одобрение: -1621
ти сън не спиш простотии да пишеш 
35
9
n eXu s (преди 1 месец)
Рейтинг: 188106 | Одобрение: 33856
Проверете и мозъка си во време пътувание; стомах харно сказува, ке е празен, если можеше и главата да хортува същото, ке прразна.......
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама