Психоекспертиза може да спаси от затвора легионера от Орешник

09.10.2019 / 22:21 0

Трафик Нюз

Очевидец и камери уличават Иван Пачелиев за убийството на селския фелдшер, който е намушкан няколко пъти

Свидетел и видеокамери уличават бившия легионер Иван Пачелиев-Дюмона като убиец на 72-годишния фелдшер  Димитър Факиров в тополовградското село Орешник, научи TrafficNews. 37-годишният бивш военен е задържан за 72 часа и срещу него вече е повдигнато обвинение за убийство на медицинско лице при изпълнение на служебните задължения, съобщи окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

Той обясни, че по това обвинение Пачелиев го грозят от 20-30 години затвор, доживотен затвор или доживотен без право на замяна.

Бившият легионер обаче може да отърве затвора, ако защитата му докаже, че той има психическо заболяване. 

Според разследването Иван влязъл в здравната служба на селото рано сутринта, където заварил фелдшера. Вероятно бившият участник във френския Чуждестранен легион е изнудвал медицинския специалист да му даде лекарства, но е получил отказ. При последвалия скандал в пристъп на ярост Иван е намушкал няколко пъти възрастния фелдшер, който е издъхнал от раните си. 

Според съселяните на легионера той от доста време има психични проблеми, които често водят до безпричинна агресия. Преди време Иван повалил и заплашил свой познат на улицата с пистолета си, което хвърлило човека в тежък стрес и няколко месеца по-късно той починал.  

Сега разследващите нямат съмнения, че Пачелиев е извършил убийството, защото той е засечен от очевидци като последния човек, излязъл от здравната служба, преди кметицата да открие трупа на Димитър Факиров.

Заради лошата му слава за задържането на легионера в Орешник пристигнаха барети, а селото се напълни с полиция и жандармерия. В крайна сметка Пачелиев се предаде без да сътвори екшън, както през февруари миналата година, когато стреля по полицаите. 

Тогава Иван беше издирван заради закани за убийство по адрес на израелския посланик. След като арестуван от спецчастите, той беше даден на съд, но магистратите го пуснаха под парична гаранция от 5 000лева. Това дело влиза в съда до края на месеца, заявиха от прокуратурата.

През миналия декември Пачелиев пак е задържан заради отправени заплахи срещу длъжностни лица. Тогава е настанен в психиатрично заведение, но засега няма данни да има поставена диагноза за заболяване.

Отново ще се се иска психиатрична експертиза за бившия легионер, обясни по-рано днес окръжният прокурор Дойчен Дойчев."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама