Психолог: Вътрешният министър не говори истината за Мишо Бирата

21.06.2021 / 08:38 2

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър Нова Тв

Скоро съм работи по случая с Мишо Бирата и със сигурност знам, че това, което говори вътрешният министър, това не е истина. Работил съм по случая, затова го знам. Имам чувство, че тези хора са седнали, отворили са една книга, мога да ви кажа и коя е - Мисленето на Даниел Канеман, един Нобелов лауреат, и са гледали какви са отклоненията в човешките възприятия и как човек може и хората могат да бъдат манипулирани, и са започнали точка по точка да вадят и да ги правят, и да манипулират. 

По този начин по Нова Тв психологът Росен Йорданов коментира обвиненията на Бойко Рашков към Бойко Борисов в корупция. 

Повече прозрачност, повече демокрация, повече откритост, повече смелост гражданска, ако щете, трябва да има. Но как можем да говорим за прозрачност, когато става все по-мътна и все по-неясно. Как можем да говорим за демокрация, когато в момента, нека да бъдем искрени и да бъдем честни, създава се една такава диктатура и ако някой си позволи да мисли трезво, той веднага най-малкото ще бъде абдикиран. Сигурен съм, че след предаването в сайта ще започнат едни бесни коментари. И как аз съм еди какъв си, или другия говорещ еди какъв си, тоест, ще бъдем дефинирани. Много простичко и много ясно, защото в момента това, което се случва, се нарича простичко евристика на афекта. Хората, които са си направили някакъв предварителен избор, се интересуват единствено от това да чуят някакво потвърждение, без да го получават, просто да чуват някакво потвърждение на тяхната предварителна нагласа, допълни Росен Йорданов. Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi

3
1
хабиби (преди 1 годинa)
Рейтинг: 6083 | Одобрение: 1313
Поредния платен "специалист"... Естествено по ДОМУС ТВ...
3
9
ПХК (преди 1 годинa)
Рейтинг: 16965 | Одобрение: -5255
За жалост това не е единственият случай, когато вътрешният министър не говори истината. Но какво да прави човека, така му е наредено.
ЗА ВСЕКИ ВЛАК СИ ИМА ПЪТНИЦИ.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама