Пункт за преработка на гуми изгоря в адски пожар край Тополи, гъсти облаци дим се извиха над Варна (обзор)

03.04.2015 / 20:39 5

Обект за преработка на стари гуми край Тополи е напълно изпепелен след огромен пожар този следобед. Освен пункта са изпепелени и 20 декара сухи треви в района, а гъсти облаци черен дим се разнесоха над Варна. 

Пожарът се е разпространил много бързо заради силния вятър, но вече е овладян. Няма пострадали в огнения ад. По първоначална информация огънят е тръгнал от ел. инсталацията в цеха, а самият обект е обявен на публичен търг. 

Заради голямото количество гуми, които са изгорели и са отделили токсини в атмосферата, е извършено замерване от три различни точки в района. Изпратена е специализираната мобилна станция на регионалната екоинспекция, която е измерила замърсяването. Към този момент не е отчетено отклонение от допустимите норми за вредни вещества във въздуха.  


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
gladionlain (преди 6 години)
Рейтинг: 24 | Одобрение: 4
Янка ако там е било пункт-депо само за съхранение има логика да си ги запали сам.Защото иначе трябва да платят за тяхното депониране.Единствено в Златна Панега в завода за цимент ги изкупуват.А престави си до там таранспорта колко пари е.
2
2
янка димовски (преди 6 години)
Рейтинг: 801 | Одобрение: 126
"Варна ",дали е такава работата?!?Има логика в това, което си написал/а, но какво печели от цялата работа...или просто не дава пари за рециклиране...ако е така е наистина жалка душица...хич не му пука, че обгази цяла Варна....баси нещастниците дето съществуват...че и се размножават...от известно време пиша, че Варна се напълни със селяни - аграри и че трябва да си заминават по селата, но все ме псуват и обиждат...а аз пиша истината---Варна вече е над 60-70 % пълна със селяци,нещастници,глупаци,проститутки,дилъри,крадци,мошенници,наркоманитарикати на дребно, които си мислят ,че като са излъгали някой с 20 лв са голямата работа!!!Бас хващам, че собственика на пункта НЕ Е ОТ ВАРНА...На 1 000 % съм сигурна...Да го глобят, да му покажат лицето по всички ТВ, да го линчуват публично глупака селски...Щото в душата си е селянин!!!
3
0
gladionlain (преди 6 години)
Рейтинг: 24 | Одобрение: 4
Това е толкова отровно.Сега да видим дали РИОСВ ще си свършат работата и да кажат дали има замърсяване на въздуха или пак ще изкарат,че всичко си е в нормите.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама
sikik