Пускат свободно в резиденция "Евксиноград"

14.04.2016 / 14:20 4

Снимка: Уикипедия

След години на реконструкция и реставрация, резиденция "Евксиноград" край Варна вече официално е отворена за туристически разходки, пише moreto.net. Дворецът Сандрово вече ще е достъпен за гражданите срещу заплащане.

Посещенията се организират с предварителна заявка в групи от 10 до 30 човека. След одобрение предварително се изпраща списък с три имена и ЕГН или дата, месец и година на раждане на присъстващите.

Часовете за начало на разходките и за сформиране на групите са: 9 ч., 12 ч. и 15 ч. Беседата е на български език и е включена в цената. Разходката е пешеходна с продължителност около час и половина.

Цените за екскурзия в парка и музея са по 12 лева на човек за индивидуална посещения и по 10 лева на човек за групи от над 10 души. Деца до 16-годишна възраст и пенсионери ще заплащат вход от 3 лева."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
5
Losh (преди 4 години)
Рейтинг: 41320 | Одобрение: 11485
БОБ ХВЪРЛЯМ ДА ВЛЯЗА ТАМ , ЗА 12 ЛВ ЩЕ СИ ВЗЕМА 2 КГ СВИНСКО МЕСО И ЩЕ ЯМ ЦЯЛА СЕДМИЦА ! ! !
6
2
lazuli (преди 4 години)
Рейтинг: 563 | Одобрение: 218
Е,в сравнение с предишни години е по-освободено...поне има начин да влезеш и разгледаш.Едно време беше забранено за простосмъртния човек!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама