Путин: Унгария купува руски газ пет пъти по-евтино от пазарната цена в Европа

01.02.2022 / 15:49 4

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Снимка Кремъл

Дългосрочните договори вече позволяват на Будапеща да получава руски газ на пет пъти по-евтино от пазарната цена в Европа. Това заяви руският президент Владимир Путин на среща с унгарския премиер Виктор Орбан в Кремъл.

„Можем да кажем, че тези споразумения до 2036 г., подписани миналата година, са резултат преди всичко от вашата работа“, каза Путин на своя колега.

Той отбеляза, че тези споразумения не само позволяват стабилни доставки до 2036 г. „Важно е също, че днес Унгария купува руски газ пет пъти по-евтино от пазарната цена в Европа“, каза руският президент.

Путин увери Орбан в стабилността на доставките на руски газ за страната. „Миналата година „Газпром“ подписа два дългосрочни договора за доставка на природен газ от Русия за Унгария до 2036 г., така че стабилността на доставките е осигурена тук“, каза Путин.

Той добави, че въпреки всички ограничения за 11-те месеца на миналата година двустранният стокообмен се е увеличил с 30%. „Това е добър знак, добър сигнал“, смята президентът на Руската федерация. Той припомни, че сътрудничеството между двете страни продължава в рамките на големи проекти, а именно в съвместната работа по АЕЦ "Пакш". „Енергетиката като цяло заема голямо място в нашето сътрудничество“, заяви Путин.

Освен това той отбеляза работата на Русия и Унгария в областта на машиностроенето и по-специално съвместния договор за доставка на мотриси за Египет. „Като цяло ситуацията в това отношение се развива според мен доста задоволително“, заключи Путин, пише tass.ru.

Превод: "Петел"За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
kaka (преди 2 години)
Рейтинг: 71214 | Одобрение: 9099
Е поне кажи на каква цена го копуват и на каква копуват нашите плужаци ,че поне да е достоверно.
1
2
село варна (преди 2 години)
Рейтинг: 16173 | Одобрение: -1002
С други думи Русия използва газта за политически натиск, макар да не го признават.
3
2
кукурукуу (преди 2 години)
Рейтинг: 2371 | Одобрение: 331
Ще купуват унгарците евтино руски газ, защото Орбан гледа интереса на народа си и държавата си. Защото няма посредници и не се надупи пред Брюксел. За разлика от нашите дупедавци. Нас Брюксел ни закачи към нидерландската Dutch TTF и от там ни калкулират цената. Безплатен обяд няма. 😏 Само дето филия намазана с маргарин и дадена ни от Брюксел, я плащаме като за чер хайвер. 
За вас съм атеист, а за Бог - конструктивна опозиция.
2
3
Серж (преди 2 години)
Рейтинг: 148183 | Одобрение: 28683
Честито на плужеците, които управляват България!....Мишки!...Болест

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама