Путин обяви Су-57 за най-добрия военен самолет в света (Видео)

20.03.2019 / 14:25 5

Руският президент Владимир Путин смята, че руският самолет Су-57 е най-добрият военен самолет в света. Той заяви това снощи на среща с победителите в конкурса "Лидерите на Русия", предадоха осведомителните агенции.
"Това е сега най-добрият самолет в света - по всички тактико-технически данни, по оръжията си. Никой не може да лети така, както нашият самолет", посочи руският президент, цитиран от Блиц.

Су-57 е многофункционален изтребител от пето поколение. Първият му полет е осъществен на 29 януари 2010 г. Самолетът може да извършва свръхзвуков полет без форсаж, слабо забележим е, има свръхманевреност и способност да извършва относително къси излитания и кацания.
 

Въоръженията му се разполагат във вътрешни пространства и под крилата.
Около Су-57 обаче все още има много неизвестни, включително какво означава "серийно производство", каквото производителят обещава да започне до края на 2019 г.

Не е ясно също каква ще е ориентировъчната му цена и колко такива машини ще може да си позволи руската армия или евентуално клиенти от чужбина. Властите не казват официално много данни, което оставя широко поле за догадки и спекулации.
 

Основният проблем на Су-57, сочен по специализирани издания, е двигателят. Първите самолети на въоръжение ще бъдат с двигател АЛ-41Ф1 (известен още като "изделие 117"), който е монтиран на Су-35С и завърши държавните изпитания преди година. На втория етап трябва да започне монтирането на доста по-различния "Изделие 30", който е все още в изпитателна фаза. Тя може да продължи поне 3 години.
 

Китайският J-20

Китай също изтъква своя J-20, като твърди, че Су-57 е доста по-маневрен, включително от F-35, но е със значително по-ниска степен на "невидимост", най-вече заради двигателя си. F-35 не е толкова добър в близък бой, а ние имаме по-добри ракети от руснаците и американците, твърди Пекин, който вече тества своя J-20 при патрулни полети в Южнокитайско море.
 

Американският F-35

Всъщност, може би трите самолета са с толкова различно предназначение, че не подлежат на сравнение. F-35, например, е част от много сложна система за операции с наземно, въздушно (включително дронове) и космическо базиране. Появата му в бойни действия би трябвало да е предшествано от удари с ракети и безпилотни средства при координация в реално време с всички компоненти."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 10072 | Одобрение: -713
Не знам за Бабата, но ми липсва оная особа ''Мерценари'' ли беше, марципан ли беше, да не е имигрирал в САЩ!!!
4
6
Пеос баба (преди 1 годинa)
Рейтинг: 56 | Одобрение: 16
Лиско, лискоооо, Фокс Ватников трябва да се наричаш. F-35 - произведени над 350 самолета. Су-57 - произведени 6. Първия е полетял през декември 2006, а втория през януари 2010. На практика разликата им в рожденните дни е само 3 години, а в произведените действащи бройки разликата е 58 пъти.
8
4
fox81 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1885 | Одобрение: 480
Те са много различни самолети. Су- 57 е за превъзходство във въздуха, но и за удари по наземни цели. КенеF- 35 пък е предимно за наземни цели и по- слаб във въздушните битки. J-20 си е МиГ 1.44, но по китайски и с руски двигатели.
Винаги верни!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама