Путин пуска кранчето на Турски поток на 8 януари

02.12.2019 / 17:32 0

Президентът Владимир Путин ще посети Турция на 8 януари, за да участва в стартирането на проекта "Турски поток", съобщи Кремъл в понеделник.

"Основната тема на това пътуване е откриването на "Турски поток" и на тази дата (8 януари) наземният участък от турската страна на този важен международен проект ще бъде завършен", заяви говорителят на Путин Дмитрий Песков, пише standartnews.com.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган и Путин ще обсъдят турско-руските отношения, включително големи двустранни проекти, добави той. Песков каза още, че срещата вероятно ще се проведе в Истанбул.

Междувременно Исмаил Сафи, член на Съвета за сигурност и външна политика на турското президентство, заяви, че двамата президенти също ще проведат разговори за настоящата ситуация в Сирия и доставката на системи за противоракетна отбрана С-400, произведени от Русия, съобщи в. „Сабах“.

С приключването на приемателния терминал в Къйъкьой в Турция по-късно този месец, „Турски поток“ ще бъде готов да започне операции.

Първата линия на газопровода е предназначена за доставки на газ на турския пазар, докато втората ще доставя газ в Южна и Югоизточна Европа. Очаква се втората линия да тръгне от Турция през България, след това до Сърбия, Унгария и Словакия. „Турски поток“ ще има капацитет да транзитира 31,5 милиарда кубически метра газ годишно, което е равно на енергийното търсене на 15 милиона домакинства."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама