Путин си прави чуждестранен легион

07.01.2015 / 16:07 2

Намаляващият брой на наборниците принуждава руските власти да набират чужденци във въоръжените сили на страната, пише италианският в. „Република”, цитиран от "Монитор".

Според вестника това няма да е копие на чуждестранния легион, защото времената и условията са съвсем различни. В момента обаче всеки млад европеец, азиатец или дори американец може да постъпи в руската армия стига да иска. Съгласно подписан от президента Владимир Путин указ вратите на руската армия са отворени за млади хора от която и да е страна, навършили 18 г. Изискванията за здравословно състояние и физически данни ще бъдат същите като за руските граждани. Новобранците ще могат да бъдат насочвани и към участие в бойни действия. Чужденците трябва да знаят руски, а знанията им по този въпрос ще бъдат проверявани от специална комисия.

Решението за отваряне на руската армия за чуждестранни граждани беше взето още през 2003 г., но прилагането му на практика беше отлагано досега по ред причини. В момента главна причина за спешното изпълнение на това решение е нежеланието на младите руснаци да влизат в армията – според проучвания на общественото мнение, правени от министерството на отбраната, младите руснаци не са привлечени от възможността да изкарат живота си в униформа.

“Хиляди млади чужденци, основно пристигнали от Европа, воюват в Източна Украйна, където продължава войната. Всеки ден те се противопоставят на проруските сепаратисти. Става дума за своего рода черен интернационал, чиито членове доброволно маршируват, демонстрирайки неонацистки отличителни знаци, които прославят Степан Бандера и даже самия Адолф Хитлер. Президентът Петро Порошенко неотдавна съобщи, че иска да предостави украинско гражданство на бойците за техни заслуги към страната, което беше посрещнато с пълно мълчание от Европа и Съединените щати. Това може да се смята като едно от обясненията за създаване на “руския чуждестранен легион” , наричан от московските дипломати “симетричен отговор””, пише “Република”. 

Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
2
Владимир (преди 6 години)
Рейтинг: 823 | Одобрение: 8
мдааа Уйо е прав... Путин си сбира банда главорези.
3
2
Уйо (преди 6 години)
Рейтинг: 37923 | Одобрение: 8013
Ако чужденците не са платени и то добре, не виждам как ще стане, освен ако те не са преследвани от закона за тежки престъпления и влизането в руската армия ще ги отърве от многогодишен затвор, електрически стол, летална инжекция, куршум, бесило, сабя.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама
sikik