Путин смени по телефона ръководството на Военноморския флот на Русия

09.05.2019 / 11:55 1

Едновременно трима ръководители на руския Военноморски флот (ВМФ) напуснаха постовете си, а на техните места бяха назначени нови военачалници. Това стана известно в сряда на селекторно съвещание в Министерството на отбраната на Русия.

Министърът Сергей Шойгу в началото на съвещанието прочете указ на президента Владимир Путин, според който за Главнокомандващ ВМФ на Русия е назначен адмирал Николай Евменов, предават осведомителните агенции, цитирани от "Фокус".

Със същия указ на държавния глава са назначени за командващ на Северния флот – вицеадмирал Александър Мойсеев и за командващ Черноморския флот – вицеадмирал Игор Осипов.

Новият главнокомандващ на Военноморските сили, Николай Евменов, на предишния си пост е ръководил Северния флот. Бившият главнокомандващ Владимир Королев завършва военната си служба, на която е отдал години. През годините адмирал Королев, според Сергей Шойгу, е направил много за укрепване на отбраната на страната.

Вече се знае, че бившият главнокомандващ на Военноморските сили Владимир Королев се премества да работи в Обединената корабостроителна корпорация.

Що се отнася до новия командир на Северния флот, заместник-адмирал Александър Моисеев, той преди това командваше Черноморския флот (юни 2018 г.).

Вице-адмирал Мойсеев е роден на 16 април 1962 г. в Калининградска област, завършил Висшето военно училище по радиоелектроника Попов. Той е служил на ядрените подводници на Северния флот, където е достигнал поста първи заместник-командир.

През 1998 г., командващ ядрената подводница "Новомосковск", Мойсеев влезе в историята на космонавтиката. Оказа се, че това е първият командир на подводница, който успешно е пуснал космически спътник в околоземна орбита.

През ноември 2017 г. Мойсеев е назначен за заместник-началник на Генералния щаб на Руската федерация.

Новият командир на Черноморския флот, заместник-адмирал Игор Осипов, също преди това е бил заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация. Той е роден на 6 март 1973 година. През 1995 г. завършва Висшето военноморско училище по подводно плаване със специалност навигатор.

Започва служба в Тихоокеанския флот, откъдето тръгва от командир на навигационна бойна част на малък противоподводен кораб и стига до командир на подводна дивизия. През 2004 г. Осипов завършва Военноморската академия "Адмирал Кузнецов", след което продължава военната си служба в Тихоокеанския флот като началник на щаба, а след това като командир на бригада от надводни кораби.

След завършване на Военната академия на Генералния щаб (през август 2012 г.) е назначен за началник на щаба - първи заместник на Балтийската военноморска база на Балтийския флот. През декември 2012 г. той оглавява тази база, а през май 2015 г. става командир на Каспийската флотилия. През 2016 г. той е изпълнявал длъжността началник на щаба на Тихоокеанския флот. "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
9
морският (преди 1 годинa)
Рейтинг: 37497 | Одобрение: 21812
ПЕТЕЛ ,няма такъв чин в Руската армия и флот....... заместник-адмирал Игор Осипов, ........

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама