РЕПОРТАЖ НА „ПЕТЕЛ”: НАРЯЗАХА И ЗАРЯЗАХА УЛИЦА „БЛЯН” (СНИМКИ)

27.03.2013 / 09:30 18

Николай Георгиев

„Вече не живеем на улица „Блян“, а на улица „Нарезан“. От месец старите дупки са фрезовани и стоят така отворени. Почнаха жабки да се събират даже.“ Така се шегуват живеещите на ул. „Блян“. Иначе не им е до смях. 

Ремонтът на тяхната улица започва преди месец, разказа в писмо до редакцията Кремена Кръстева. „Омръзна ми да си чупя колата всеки ден, да не говорим днес (бел.ред. - вчера), когато дупките са пълни с вода и не се виждат, колко хора се подлъгаха и влязоха със скорост в тях. Кажете ми в коя нормална държава ще ти позволят да нарежеш асфалта и да го оставиш цял месец така“, пише тя.

Иначе всички били доволни, когато ремонтът започнал. Дошли машини и работници, фрезовали дупките и дотам. „По-зле сме отпреди, когато имаше „естествени“ дупки. Сега, мине се, не мине седмица, все някой ще си сцепи гумите“, обяснява Мария. Продава на павилионче и наблюдава всеки ден как съседите й маневрират, за да не си натрошат колите в „ремонта“. 

Преди месец строителната бригада на  варненската фирма “ Инжстройинженеринг“ се изпарила като по команда. Хората останали потресени как е възможно цялата тази техника и хора да изчезнат за един ден и да изоставят обекта. „Не е заради времето. За последния месец имаше достатъчно слънчеви дни“, обяснява Мария. Наскоро истината лъснала. Механизацията и работниците били спешно пратени да работят по ремонта на бул. „Вл. Варненчик“, който трябва да бъде открит с фанфари и ленти преди изборите.

Специално, за да обяви старта на преасфалтирането, във Варна пристигна бившият министър Лиляна Павлова, която според информацията на този етап ще води листата на ГЕРБ на изборите на 12 май. ГЕРБ смятат да използват новия асфалт на „Владислав“, за да спечелят гласовете на варненци, които трябва да са доволни и благодарни, че ще имат подновен централен път.

„Управниците да не мислят, че като оправят булеварда, ние не виждаме, че пред блоковете ни е разбито“, коментират по този повод жителите на ул. „Блян“ с ново име „Нарезан“. Те се надяват, че общината ще прояви разум и ще върне бригадите да довършат работата си възможно най-скоро, при това въпреки другия „явно толкова важен предизборен обект“.Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама