Работодатели и синдикати с жълт картон за здравни реформи

24.02.2015 / 07:40 1

News.bg

„24 часа"

3 варианта за великденските добавки към пенсиите

Три варианта за великденски добавки върху пенсиите пресмятат в министерствата на финансите и на социалната политика, научи в. "24 часа".

Единият от тях е всички възрастни да получат добавката, но размерът ѝ ще е различен в зависимост от това колко е голяма пенсията на човека, обясни финансовият министър Владислав Горанов. При този вариант колкото по-ниска е месечната пенсия, толкова по-висока добавка ще даде държавата.

По такъв начин бяха разпределени великденските добавки през м.г. от предишното правителство, когато размерът им бе между 20 и 40 лева. Тогава обаче бяха отпуснати 57 млн. лв.

„Труд"

Работодатели и синдикати с жълт картон за здравни реформи

Работодателите и синдикатите единодушно се обявиха против разделянето на лечението на болните българи в основен и допълнителен пакет, както предвиждат промени в Закона за здравното осигуряване. Тази и останалите реформи в него бяха обсъдени вчера от Съвета за тристранно сътрудничество към МС.

„Стандарт"

US армията ни включва в учение

Операция Atlantic Resolve ще се разшири в Румъния и България в края на март заради нарастващото напрежение в региона от кризата в Украйна. Това заяви командващият US сухопътните войски в Европа (USAREUR) генерал-лейтенант Фредерик "Бен" Ходжис, цитиран от специализираното издание "Арми таймс".

"Мислете за операция Atlantic Resolve като за продължаващи една година серия от учения от Естония до България", посочи топвоенният.

„Монитор"

Всеки втори абонат се грее само от щранговете

Между 15% и 45% от абонатите на топлофикациите у нас се греят само от щранговете. Средно за година 35-40% от топлината, която влиза в сградата, „потъва" в сградната инсталация. Ако абонатите, които не ползват парно и са демонтирали радиаторите си, спрат да плащат за сградна инсталация, то съседите им, които ползват, ще плащат с 6-18% повече топлина. В същото време отказалите се ще плащат с 33% по-малко, за да се отопляват, защото така или иначе в дома им влиза топлина от вертикалните тръби на инсталацията.

Това сочат данните на Асоциацията на топлофикационните дружества в България. Нейният председател Илия Николаев ги обяви пред депутатите от енергийната комисия в парламента в края на миналата седмица. Повод за това беше предложението на Валери Симеонов от Патриотичния фронт с промяна в Закона за енергетиката да се позволи на отказалите се от парно да не плащат сградна инсталация.

„Сега"

Финансовият министър се скара и на работодателите заради дълга

Финансовият министър Владислав Горанов става все по-нервен при критики и въпроси около предложената тригодишна програма за поемане на външен дълг до 8 млрд. евро. Вчера той си отвори нов фронт по темата, като оспори правото на членове на Националния съвет за тристранно сътрудничество да поставят въпроси по предстоящата ратификация на програмата. Горанов открито нападна отделни работодателски организации, като намекна, че не са достатъчно големи и представителни, за да задават въпроси за заема. Очаква се днес совалките по темата за външния дълг да продължат с представители на Патриотичния фронт. Гласуването по законопроекта ще бъде в сряда.

„Дума"

7306 души получили повиквателни за запас

7306 български граждани са получили повиквателни заповеди за запас от Нова година насам. В сравнение с миналите години се забелязва активизиране на запасняците. От справка на Централното военно окръжие става ясно, че военните привикали толкова запасняци, колкото за 2011 г., 2012 г. и 2013 г. За 2014 г. се забелязва почти троен ръст на връчените повиквателни. 19 168 души са получили заповеди за запас през миналата година.

„Капитал дейли"

Още един начин да обереш банка

Банките традиционно мълчат за проблемите си, но когато имуществото на лош длъжник се изпарява буквално за дни, може и да проговорят. Това се случи с две от най-големите финансови институции - Обединена българска банка (ОББ) и Уникредит Булбанк, които в общо съобщение предупредиха, че строителната група "Балканстрой" опитва да избегне плащането на задълженията на една от дъщерните си компании.

„Преса"

ГЕРБ свали доверието си от Стоян Тонев

Премиерът Бойко Борисов е снел политическото доверие от шефа на здравната комисия ген. Стоян Тонев, съобщиха БТВ и БНТ.

Причината: скандалните констатации от журналистическото разследване на екип на частната телевизия.

Борисов е поискал председателят на здравната комисия да напусне всички постове, които заема, съобщи БТВ.

Според БНТ, не само лидерът на ГЕРБ, но и цялата Изпълнителна комисия на партията, която по-рано днес изслуша Тонев, е снела доверието си от него.

„Новинар"

Санирането ще подпомогне бизнеса

Десетки хиляди работни места ще бъдат подпомогнати благодарение на санирането на панелките. Това е един аспект в програмата, който досега беше пренебрегван, обясни строителният министър Лиляна Павлова.

Става дума за 5800 фирми за дограма в страната и над 2500 малки и средни фирми, които ще се ангажират със санирането и енергийната ефективност на сградите. Павлова обеща да се направи така, че почти всеки блок, който ще бъде саниран в страната, да е в ръцете на отделна фирма изпълнител, за да се даде работа на максимално много компании.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
6
Gogata (преди 7 години)
Рейтинг: 5208 | Одобрение: 598
двете банки пак са се осрали
УМНОКРЕСЛИВИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗХВЪРЛЕНИ ОТ ВЛАСТТА! КОЙТО ИМА УМ В ГЛАВАТА СИ ЩЕ СЕ ОБЕДИНИ СРЕЩУ ТЕЗИ ЛИБЕРАЛНИ БЕСОВЕ. НЕ МОЖЕМ ДА ОСТАВИМ ШЕПА ЛИГЛЬОВЦИ ДА СИ ИГРАЯТ НА ДЪРЖАВА, ДОКАТО ДРУСАТ И РАЗИГРАВАТ КОНЯ НА АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО. ПРАЙДОВЦИ НА ЕКЗИСТЕНЦИАЛНАТА ПУСТОТА.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама