Работодателите: Няма мотиви за референдум за еврото

11.02.2020 / 13:30 5

Снимка Pixabay

Национално представителните организации на работниците и служителите и на работодателите в България изразяват пълна подкрепа на решението на Народното събрание, според което страната ни ще излезе от участие във валутно-курсовия механизъм, ако бъде предложен различен от сегашния курс на лева към еврото. Това е записано в декларация на работодателите, изпратена до медиите, предаде новини.бг.

По такъв начин техническите промени в чл. 29 на ЗБНБ, поискани от ЕЦБ в хода на водените преговори, елиминират последната формална юридическа пречка пред влизането в ERM II и Еврозоната, се напомня в декларацията.

Работодателите настояват за преустановяване на спекулациите и насаждането на негативизъм и апокалиптични очаквания сред българите, на които, според бизнеса, е необходимо да бъде предоставяна своевременно достъпна и компетентна информация за следващите стъпки при изпълнение на плана за присъединяване към Еврозоната.

Работодателите възразяват срещу опитите за манипулиране на общественото мнение чрез инициативи за провеждане на лишен според тях от мотиви референдум, несъобразен с Договора за присъединяване към ЕС, който дава съответни права, но и задължава категорично България да възприеме еврото и се присъдени към паричния съюз в съответствие с постигнатата договореност.

Деловите среди са готови да бъдат включени в преговорния процес по присъединяването на страната ни към в ERM II и Еврозоната, за да може бързо и достоверно да достига информацията до всички граждани, които те представляват, се изтъква в декларацията.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
Варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 90400 | Одобрение: 38905
работодателите знаят, че няма нищо по-добро да плащаш заплати в лева, когато той се обезценява, а да печелиш в евро. 
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел
3
4
pirat (преди 1 годинa)
Рейтинг: 8846 | Одобрение: 1786
Работодателите да си затварят плювалниците!Народът е този който трябва да реши!
4
0
Шопа (преди 1 годинa)
Рейтинг: 6215 | Одобрение: 1230
Богатите не искат, но обикновените хора -искаме, настояваме!!!!
4
0
ЕВСТАТИ (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1004 | Одобрение: 259
Никой не иска тва евро, всички отгоре натискат да влезе, работодателите искат щото тогава ще им бачкаме още повече без пари,.....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама