Работодателите: Няма мотиви за референдум за еврото

11.02.2020 / 13:30 5

Снимка Pixabay

Национално представителните организации на работниците и служителите и на работодателите в България изразяват пълна подкрепа на решението на Народното събрание, според което страната ни ще излезе от участие във валутно-курсовия механизъм, ако бъде предложен различен от сегашния курс на лева към еврото. Това е записано в декларация на работодателите, изпратена до медиите, предаде новини.бг.

По такъв начин техническите промени в чл. 29 на ЗБНБ, поискани от ЕЦБ в хода на водените преговори, елиминират последната формална юридическа пречка пред влизането в ERM II и Еврозоната, се напомня в декларацията.

Работодателите настояват за преустановяване на спекулациите и насаждането на негативизъм и апокалиптични очаквания сред българите, на които, според бизнеса, е необходимо да бъде предоставяна своевременно достъпна и компетентна информация за следващите стъпки при изпълнение на плана за присъединяване към Еврозоната.

Работодателите възразяват срещу опитите за манипулиране на общественото мнение чрез инициативи за провеждане на лишен според тях от мотиви референдум, несъобразен с Договора за присъединяване към ЕС, който дава съответни права, но и задължава категорично България да възприеме еврото и се присъдени към паричния съюз в съответствие с постигнатата договореност.

Деловите среди са готови да бъдат включени в преговорния процес по присъединяването на страната ни към в ERM II и Еврозоната, за да може бързо и достоверно да достига информацията до всички граждани, които те представляват, се изтъква в декларацията.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
Варна (преди 3 години)
Рейтинг: 92130 | Одобрение: 38205
работодателите знаят, че няма нищо по-добро да плащаш заплати в лева, когато той се обезценява, а да печелиш в евро. 
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
4
4
pirat (преди 3 години)
Рейтинг: 8945 | Одобрение: 1885
Работодателите да си затварят плювалниците!Народът е този който трябва да реши!
4
0
Шопа (преди 3 години)
Рейтинг: 6215 | Одобрение: 1230
Богатите не искат, но обикновените хора -искаме, настояваме!!!!
4
0
ЕВСТАТИ (преди 3 години)
Рейтинг: 1004 | Одобрение: 259
Никой не иска тва евро, всички отгоре натискат да влезе, работодателите искат щото тогава ще им бачкаме още повече без пари,.....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама