Работодателите с предложения за отпадане на "прослужено време" пред премиера

25.07.2017 / 07:25 7

Продължава спорът между работодатели и синдикати да отпадне или не клас "прослужено време". Очаква се работодателите днес да представят предложенията си пред премиера Бойко Борисов, съобщава БНТ.

Те продължават да настояват за отпадането на допълнителното възнаграждение за трудов стаж, след като миналата седмица стана ясно, че правителството не подкрепя подобна идея.

Според работодателите така нареченият клас "прослужено време" ощетява квалифицираните млади служители и спъва икономиката. Вместо това те предлагат добавката да бъде включена в основната заплата.

От синдикатите настояват клас "прослужено време" да остане, за да има гаранция, че макар и с малко заплатите ще продължат да се увеличават.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
2
Ханк Рум (преди 2 години)
Рейтинг: 15350 | Одобрение: 2745
Според работодателите така нареченият клас "прослужено време" ощетява квалифицираните млади служители и спъва икономиката. ========================================================================== Защо да ги ощетява?Нима някой забранява на работодателя да премира добрите си служители?И в повечето случаи опитния служител е по-ценен от квалифицирания!Аз не бих дал на някого повече пари за това, че има диплом, а бих дал за реални резултати!
10
1
стефан (преди 2 години)
Рейтинг: 3379 | Одобрение: 1414
Отпадне ли, отпада и правителството.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама