Работодателите с предложения за отпадане на "прослужено време" пред премиера

25.07.2017 / 07:25 7

Продължава спорът между работодатели и синдикати да отпадне или не клас "прослужено време". Очаква се работодателите днес да представят предложенията си пред премиера Бойко Борисов, съобщава БНТ.

Те продължават да настояват за отпадането на допълнителното възнаграждение за трудов стаж, след като миналата седмица стана ясно, че правителството не подкрепя подобна идея.

Според работодателите така нареченият клас "прослужено време" ощетява квалифицираните млади служители и спъва икономиката. Вместо това те предлагат добавката да бъде включена в основната заплата.

От синдикатите настояват клас "прослужено време" да остане, за да има гаранция, че макар и с малко заплатите ще продължат да се увеличават."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
2
Ханк Рум (преди 2 години)
Рейтинг: 15897 | Одобрение: 3222
Според работодателите така нареченият клас "прослужено време" ощетява квалифицираните млади служители и спъва икономиката. ========================================================================== Защо да ги ощетява?Нима някой забранява на работодателя да премира добрите си служители?И в повечето случаи опитния служител е по-ценен от квалифицирания!Аз не бих дал на някого повече пари за това, че има диплом, а бих дал за реални резултати!
10
1
стефан (преди 2 години)
Рейтинг: 3382 | Одобрение: 1417
Отпадне ли, отпада и правителството.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама