Работодателите с предложения за отпадане на "прослужено време" пред премиера

25.07.2017 / 07:25 7

Продължава спорът между работодатели и синдикати да отпадне или не клас "прослужено време". Очаква се работодателите днес да представят предложенията си пред премиера Бойко Борисов, съобщава БНТ.

Те продължават да настояват за отпадането на допълнителното възнаграждение за трудов стаж, след като миналата седмица стана ясно, че правителството не подкрепя подобна идея.

Според работодателите така нареченият клас "прослужено време" ощетява квалифицираните млади служители и спъва икономиката. Вместо това те предлагат добавката да бъде включена в основната заплата.

От синдикатите настояват клас "прослужено време" да остане, за да има гаранция, че макар и с малко заплатите ще продължат да се увеличават.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
2
Ханк Рум (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14579 | Одобрение: 2454
Според работодателите така нареченият клас "прослужено време" ощетява квалифицираните млади служители и спъва икономиката. ========================================================================== Защо да ги ощетява?Нима някой забранява на работодателя да премира добрите си служители?И в повечето случаи опитния служител е по-ценен от квалифицирания!Аз не бих дал на някого повече пари за това, че има диплом, а бих дал за реални резултати!
10
1
стефан (преди 1 годинa)
Рейтинг: 3358 | Одобрение: 1403
Отпадне ли, отпада и правителството.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама