Работодателите спорят помежду си да подкрепят ли бюджета на Асен Василев

21.11.2023 / 10:24 0

кадри Нова нюз, МФ

редактор Веселин Златков

Различните организации на работодатели имат различни намерения относно подкрепата си за бюджета за следващата година. Това стана ясно от гостуване на техни представители в студиото на Нова нюз.

Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов заяви, че най-вероятно организацията ще подкрепи проекта за бюджет, въпреки че има доста дефекти. Основният мотив за подкрепата е придвижването на България към еврозоната. Заради тази голяма цел е по-добре да имаме бюджет, отколкото да нямаме, обясни Симеонов. Той каза също, че организацията разчита основно на ГЕРБ, за да бъде приета по-добре финансова програма.

Изпълнителният директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България Добрин Иванов обаче заяви, че тяхната организация не подкрепя предложения бюджет и няма да промени позицията си. По негови думи, той е нереалистичен и по-скоро ни отдалечава от еврозоната. Според него е объркана макрорамката на бюджета и в крайна сметка той ще се окаже с по-голям дефицит от предвиденото, или с неизпълнени инвестиции. “Този бюджет е неизпълним”, заяви Иванов. Той коментира също, че не е добра идея финансовата програма да се приема просто за да я има, а после да се актуализира.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама