Радан Кънев: Австрия е стисната държава, но сега Курц харчи, за да спаси нацията, а не си "пази мазнинката" като Борисов

24.03.2020 / 11:51 3

Снимка Булфото

Как се харчат парите на държавата в една "стисната" Австрия и уж социална България, разказа Радан Кънев. 

"БВП на Австрия е около 7 пъти по-висок от българския, а нa глава от населението - около 5 пъти. (б.ред. точните цифри са 7,4 и 5,8)
Австрия е страна, управлявана от коалиция с доминираща дясна партия. Австрия е пословично "стисната" държава, която много държи на нисък бюджетен дефицит и обичайно "пази мазнинката" (б.ред цитат от Борисов от неделя за резерва от 10 млрд. лв) на публичните си финанси. Дори беше обещала "Зелена сделка" с балансиран бюджет, което се счита за невъзможно усилие", пише той.

Днес обаче правителството на Курц знае, че трябва да спаси нацията. И че това струва пари. И че целта си струва и парите, и дълг, и дефицит.

"От тази сума девет милиарда ще бъдат насочени към гаранции и обезпечаване на заеми, 10 милиарда за отсрочване на данъци и 15 милиарда за спешна помощ, която ще бъде изплащана в “случаи на затруднения”."
За българската икономика, това би означавало приблизително 3.5 милиарда лв. отсрочване на данъци, 3 милиарда лв. заемни гаранции и близо 5 милиарда лв. за спешна помощ. Ако ни управляваше дясно правителство, загрижено за бъдещето на нацията, финансовата стабилност и просперитет.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
3
уйчо (преди 3 месеца)
Рейтинг: 17308 | Одобрение: 913
От трите точки "гаранции и обезпечения на заеми"  ми е най-интересна. Към чии заеми точно ще ги насочи австрийското правителство, какво означава това, ще ги поеме ли? Другите две са също много мъгляви.
3
4
Варна (преди 3 месеца)
Рейтинг: 76542 | Одобрение: 36797
не карайте Борисов да харчи резерва ще го разпределят пак и източат в офшорките на тоз и оня. Той дори не знае как да го направи. България няма реални честни схеми за помощ на истинската честна икономика а само за обръчи от фирми по политическа линия. По-добре да облекчи данъците просто. Нищо друго не го притискайте да прави. Ще откраднат резерва 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама