Радан Кънев: Борисов се постави в положението всичко в държавата да зависи от него

31.01.2018 / 09:20 4

Борисов сам се постави в това положение всичко в държавата да зависи от него. Не може премиерът да се занимава с лъвчета. Това са проблеми, които трябва да се решават на ниско институционално ниво. Това каза зам.-председателят на ДСБРадан Кънев в ефира на БТВ.

„Хората протестират пред Министерски съвет, защото знаят, че няма друга институция, всичко е съсредоточено в едни ръце. Това показва колко е рехава стабилността в държавата ни. Парламентарната република е атрофирала и това е теза на ген. Атанасов. Парламентът няма реална власт. Това разклаща обществото“, подчерта той.

„Ние катастрофирахме в сигурността на битово ниво. Властта даде възможност частният охранителен бизнес да влезе в населените места вместо полицията“, отбеляза Кънев. „Затова не ни допускат в Шенген. Европа е пространство на законността. Законът е във властта, а не в частни органи“.

„Модернизацията на армията вече е забатачена в блато. Има проблем с кадровото обезпечаване на армията. На този фон ще правим доброволна военна служба, която така или иначе има. Като никой не отива да работи в армията за пари, очевидно имаме проблем. Първо трябва да имаш обезпечена армия, да имаш офицери, които да обучават. Проблемите в сигурността са много отдавна и се изострят. Властта се проваля с тези проблеми“, заяви Кънев.

„Властта допусна вместо един разумен дебат по Истанбулската конвенция, това да се превърне в крясъци. Не се чу гласът на жените. Защо слушаме популистите, а не жените? Дебатът се водеше от чичовци на средна възраст и пияни ченгета, с навици да си побийват жените. Няма автентичен, културен дебат, а политически заклинания и анатеми“, подчерта той.

„Провеждат социалистическа политика и после се чудят защо резултатите са социалистически. В България трябва да се приеме конвенция срещу домашното насилие над бизнеса“, каза още Радан Кънев, пише novini.bg.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
2
стефан (преди 1 годинa)
Рейтинг: 3382 | Одобрение: 1417
Рада пак до Истанбулската конвенция опря. Педераския интернационал е мобилизирал всички свои бойци за развратяване на българите.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама