Радан Кънев: Не сме 1971 година, той не е Тодор Живков, ГЕРБ не е БКП. Борисов не може да символизира национално единство

17.08.2020 / 10:13 5

снимка Фейсбук/ Радан Кънев

Не може Конституцията да бъде хрумка на един човек, който я е обявил в 12 на обед. Не може да бъде проект на една партия. Това се е случвало само веднъж - през 1970-71 година БКП е писала проект за конституция, това коментира евродепутатът Радан Кънев по БНР.

В интервюто си той добавя:

"Всички други конституционни опити в България – и успешни, и неуспешни са плод на изключително широк експертен дебат, цялото богатство на българската юридическа мисъл е било събирано на едно място, цялото общество е било въвлечено. Когато има дебат за нова Конституция, трябва университетите в България да врят и да кипят от усилието. Това трябва да е национална задача“.

Кънев сподели публикацията на интервюто си във Фейсбук с думите: 

"Поднесено по тази начин – партия ГЕРБ пише Конституция (Данаил Кирилов пише Конституция), това конституционно усилие от първия ден става разделящ фактор, а не като обединяващ.
Това е поредно потвърждение, че сме изправени пред много тежка криза, тежки решения, имаме много голяма нужда от национално единство, но г-н Борисов не може да го символизира. Не сме 1971 година, той не е Тодор Живков, ГЕРБ не е БКП. Имаме нужда от обединение, но не около един човек и една партия, а като общество."

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
2
Бат Жоро (преди 3 години)
Рейтинг: 2338 | Одобрение: 118
На лошия скоро ще му стане лошо,ама мноооооооого лошо.Гаранция!
2
0
kaka (преди 3 години)
Рейтинг: 71214 | Одобрение: 9099
Радане винаги си бил точен, прям и премерен.За това те омаскариха и те нарекоха какъв ли не ,защото ги е страх от силните и умни хора.Но сега им дойде и тяхното време да си ходят за винаги.
3
0
морето (преди 3 години)
Рейтинг: 2210 | Одобрение: 290
Лосхиа отново наведен и с изплезен език!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама