Радан Кънев: Ползата от мерките на правителството вече имат измерител - 5000 нови безработни за един ден и 180 000 в болничен

02.04.2020 / 15:30 0

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Евродепутатът Радан Кънев се изказа остро срещу предприетите от българското правителство икономически мерки за справяне с кризата, дошла с въвеждането на извънредното положение.

Ето какво написа той на профила си във фейсбук:

"Ползата от икономическите мерки има обективен измерител. Близо 5000 нови безработни за един ден и 180 000 души в болничен е далеч отвъд най-лошите прогнози.

Това показва две неща - слабост на мерките, и особено на "мярката" 23/77 (незнайно защо наречена 60/40) и ниско доверие в намеренията на властта.
Управляващите трябва незабавно да променят и "спасителния пакет" за икономиката, и начина на общуване с малкия бизнес"."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама