Радан Кънев сезира прокуратурата и ЕК за теца на Доган във Варна и обяви: Закриват пристанище "Варна-изток" и го заменят с...

15.04.2019 / 15:06 5

Снимка Булфото

Водачът на листата на "Демократична България" за евровота и зам.-председател на ДСБ Радан Кънев ще сезира прокуратурата, както и Европейската комисия за подготвяното според него "закриване" на пристанище "Варна-изток" и замяната му с това при теца на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Това обяви самият Кънев чрез профила си във фейсбук, съобщи clubz.bg.

"В момента пристанище "Варна-изток" се преустройва в "рекреационни зони" (алеи с кръчми и чалготеки) (...). А пристанище ТЕЦ-Варна се управлява от Доган под благосклонния поглед на местната и националната власт. Накратко - подготвя се закриване на "Варна-изток" и замяната му с ТЕЦ-Варна, но вече в ръцете на ДПС, а не на държавата. 

По силата на чл. 106, ал. 1, чл. 112, ал. 2 и параграф 74 ПЗР на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България (ЗМПВППРБ), пристанище ТЕЦ-Варна е ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ. Държавата обаче - в лицето на областния управител и на министъра на транспорта - не е издала акт за ПДС. Напротив - държавни и общински институции усилено съгласуват и подпомагат действията, с които Доган заграбва тази ценна пристанищна зона...", написа Кънев.

И посочва в заключение:

"Моят екип от специалисти по европейски транспортни, конкурентни, митнически и морски политики подготвя писма до ресорните комисари в ЕК, с които ще сезирам институциите за нарушение на европейското право и заплаха за българската и европейската национална сигурност. Аз подготвям сигнал до прокуратурата и искания до областния управител и транспортния министър за допуснатите нарушения на българските закони."

В края на миналия месец в своя статия в. "Капитал" разказва за бъдещите планове за разширяване на пристанище "ТЕЦ-Езерово" така че да поеме част от товарите на пристанище Варна. 

"Още от 2017 г. кметът на Варна Иван Портних предложи големите кораби, които сега товарят зърно и скрап в центъра на Варна, да се преместят на кейовите места на теца край село Езерово. Мотивът на Портних бе, че така ще се освободи зоната на сегашното пристанище и ще може да се отвори за отдих и забавления за жителите и гостите на града, както се случва в Бургас", посочва изданието.

 

 

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
1
аптекаря (преди 2 месеца)
Рейтинг: 4328 | Одобрение: 728
Жалко, това е огромната корупция, която трябва да се прекрати, а виновниците да видим зад решетките. ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ТЕЦА Е ПРОДАДЕН ПО ВРЕМЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ , А Е ЗАКУПЕН ЗА 50 000 000 ЛВ.т.е. 80% ОТ ДПС-Доган и 20% ОТ ПАПАЗОВ- БСП. Без обевен търг. Излиза , че трите партии си поделят баницата, а нас ни насъскват едни срещу други, за да преоткрият злоупотребите си.
3
7
Смотан сайт (преди 2 месеца)
Рейтинг: 2943 | Одобрение: -17
Тоя пак плямпа глупости неподготвен!
Истината право в очите
21
14
Варна (преди 2 месеца)
Рейтинг: 59485 | Одобрение: 31435
Радан Кънев сезира прокуратурата. Това е все едно Радан Кънев да сезира ДПС. Каква реакция очаква. Само Лаура ще ги оправи 
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама