Радев рязко смени тона с изключително остри думи: „Свинските черва“ водят до огромни злоупотреби с обществени поръчки, с еврофондове, хазарт, ниско качество на строителството

24.06.2020 / 12:34 6

Президентът Радев рязко смени тона си към много остра критика към главния прокурор Иван Гешев като открито го обвини, че работи не в името на закона, а пряко за Борисов.

"Напоследък у нас твърденията на прокуратурата се огласяват едва ли не като присъда, но за тяхната състоятелност може да реши единствено съдът. На всички е ясно кой има интерес от отвличане на вниманието от скандалния запис и снимките в спалнята на премиера. За съжаление, прокуратурата в тази ситуация се очертава все повече като политически играч, който подпомага кризисния пи ар на министър-председателя.

Чух, че главният прокурор заяви, че скандалите в кабинета застрашавали прокуратурата. С това признава, че ще брани правителството, а не закона. Всъщност прокуратурата дава тон за погазване на закона. Тя не спазва следствената тайна, произволно решава кое е от висок обществен интерес и кое не е, навлиза в сферите на други институции без необходимите правомощия и капацитет, например борбата с коронавируса. По-тревожното е, че прокуратурата говори с гласа и действа с прийомите на жълтите медии, а това е пагубно.

Затова се нуждаем от независима експертиза на записа с гласа на Борисов, според който главният прокурор се споменава като възторжен фен на министър-председателя.

Българите се нуждаят отчайващо от справедливост, а България от спешно изчистване на това омерзително петно, което в момента се обсъжда в световните медии. Това може да се случи само с разкриване на истината, а това няма как да стане със селективен подход и двойни стандарти. Няма да стане с прикриване и шумно преследване на неудобните.

Справедливостта ще бъде възстановена с подхващане на истинските проблеми. Там, където търговията с влияние е материализирана в огромни размери и то от обществени средства, където „свинските черва“ водят до огромни злоупотреби с обществени поръчки, с еврофондове, хазарт, ниско качество на строителството. Отстояването на законността и принципите на правовата държава е дълг и на обществото, и на независимия съд."

 

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
ас (преди 3 години)
Рейтинг: 152930 | Одобрение: 24060
само така господин президен ние сме с вас.
3
0
Blue hills (преди 3 години)
Рейтинг: 28900 | Одобрение: 12685
Давай, Радев, защото е страшно в държавата ни. Наистина всички са навързани от горе до долу в прокуратурата, всеки апетитен бизнес се отнема незаконно. Тоя човек, собственикът на Изамет - видахте ли му интервюто? Това са изроди, трябва да лежат доживот в пандизите, но трябва по клона всички да се приберат, всичко е прогнило. Сега жертва са Бобокови. Ебаси, няма държава, няма закони, няма съд, всичко е купено.
4
0
айки (преди 3 години)
Рейтинг: 24200 | Одобрение: 7685
 давай смело Радев......
7
0
kris (преди 3 години)
Рейтинг: 350046 | Одобрение: 57216
Давай Радев......смачкай тези гьонсурати....! Всички свестни хора сме зад тебе.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
10
0
Варна (преди 3 години)
Рейтинг: 92131 | Одобрение: 38206
първите присъди за злоупотреба с власт ще са на гербери и калинки по агенцийки и министерства и общини. Бойко разбира се ще се размине защото той не носи отговорност за колективни решения. вината ще е персонална на тия дето му се водят по акъла. 
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама