Радо Станев алармира: Спартак е в тежко състояние и се нуждае спешно от подкрепа!

20.06.2019 / 20:21 3

Членът на УС на Спартак Радостин Станев обяви, че клубът се намира в тежко състояние и се нуждае спешно от подкрепа, за да може да функционира пълноценно.

Ето какво заяви за „Петел” Радостин Станев.

„Спартак” извървя тежък път от аматьорския до професионалния футбол, и смятахме, че след като си върнем базата и се завърнем при професионалистите, нещата ще станат по-лесни.

Уви, на този етап това не е така. Клубът ни е чист и изряден, менажираме базата си и ще играем във Втора лига. Но бизнесът във Варна и сериозните фирми нехаят и мълчат, и никой не е проявил интерес да помогне във финанасирането на „Спартак” по един или друг начин.

А тук говорим за футболен клуб на 100 години, с история, успехи, традиции и публика.

Единствените, които ни подават ръка, са Община Варна и в частност кмета Иван Портних, които са съпричастни към нашите проблеми.

Чуваме, че привържениците ни недоволстват. Говорят, че ние като ръководители нищо не правим, но това не е вярно. Пет-шест души полагаме всички усилия за обезпечаването на клуба, но не срещаме подкрепа от никой на местно ниво. Чуваме също слухове, че бизнесмени или фирми ставали спонсори на клуба, но това са само слухове и не отговарят на истината.

Нека нашите фенове и обществеността във Варна да знаят, че ни е много трудно. Ние искаме да осигурим желаната от всички издръжка за правилното функциониране на „Спартак”, за да оправдае  очакванията и да изпълни целите си в първия сезон след завръщането в професионалното футболно семейство на България. 

В същото време по-малки клубове, като „Арда” и „Хебър”, дават пример как се прави футбол. С помощта на бизнеса и общините в Кърджали и Пазарджик имат проекти - строят терени, развиват школите си и подсигуряват стабилен бюджет за представителните си отбори.

Нашата идея е да надграждаме в „Спартак”, да направим терени, да развиваме школата си. Но сега ние преживяваме и това не е нашата идея. В момента нашият клуб не търпи никакво развитие.

Ние искаме „Спартак” да функционира нормално и апелирам към обществеността на Варна, към местния бизнес, към фирмите и хора с възможности, да ни подкрепят, за да го направим.”

 

 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
11
13
пак мучо (преди 11 месеца)
Рейтинг: 38 | Одобрение: 3
само "джиджи кюфтани" шъ въ управи у професионалния футбол.......там се искат пари бе хайвани!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама