Радвайте се, варненци! Общината се похвали: Мегабулевардът за 37 милиона на км вече е почти готов

25.02.2019 / 15:59 24

Около 95% от ВиК инфраструктурата по новоизграждащото се трасе на бул. „Васил Левски“ е готова, остава изграждането на  2 клона дъждовна канализация. Готови са  90% от телекомуникациите, 80% от дейностите по уличното осветление, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна.

Паралелно се работи по изграждането на конструкцията на 4-те пасарелки. Готови са всички пилотни стени, поставя се облицовка. Подготвя се озеленяването и се работи по организацията на движение – знаци, хоризонтална маркировка и обезопасителни системи.

Мостовите съоръжения на бул. „Левски“ с бул. „Владислав Варненчик“ и бул. „Сливница“ са завършени. В процес на изграждане е мостовото съоръжение с бул. „Цар Освободител“, на конструкцията с ул. „Прилеп“ – там са изляти устои и ригели, работи се по армировъчни и кофражни работи за пътна плоча. По отношение на връзката с ул. „Кракра“ – изляти са устоите, монтирана е гредовата конструкция и се изгражда пътна плоча. 

20 000 тона асфалт е положен до досега по новото трасе на бул. Левски“, което включва участъка от ул. „Подвис“ до ул. „Девня“.

Продължават и ремонтните дейности по стария участък на булеварда - в участъка от ул. "Подвис" до бул. "Осми Приморски полк", който се ремонтира по проект по ОП „Региони в растеж“. До момента изпълнените дейности включват: подмяна на канализация и водопроводи в южното и част от северното платно; ремонт на връхната конструкция на подлезите и автоподлеза при ул. „Мир“; ремонт на горното и долно строене на автоподлезите на ул.  „Подвис“ и ул. „Царевец“, извършени са ремонти на стъпала, площадки и входове на подлезите, изградени са рампи за детски колички, извършен е ремонт на отводнителната система и стените на пешеходните подлези. Асфалтовите работи са до ниво положен биндер по южното платно и по част от северното, готова е и велоалеята в участъка от ул. „Подвис“ до ул. „Дубровник“.

Предстои да бъде завършена подмяната на канализация и водопроводи в северното платно, както и ремонт на връхната конструкция на подлеза на ул. „Дубровник“ – северно платно. Ще бъдат изпълнени мазилки по таваните на пешеходните подлези, подмяна на осветлението и монтаж на платформи за инвалиди на пешеходните подлези. Предстои изграждане на велоалея в участъка от ул. „Дубровник“ до ул. „Дружба“, тротоари край северното и южното платно, озеленяване и  асфалтиране.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
6
Blue hills (преди 2 години)
Рейтинг: 28900 | Одобрение: 12685
Мен водното огледало ме интересува повече... Ухилен
6
29
khm (преди 2 години)
Рейтинг: 43161 | Одобрение: 16296
Годзина на булевардите, само това ми идва на ума. Гълта пари като чудовище.
16
0
гарфилд (преди 2 години)
Рейтинг: 41458 | Одобрение: 15188
Ще се зарадвам чак когато го пуснат в експлоатация. 
33
4
bellis (преди 2 години)
Рейтинг: 257 | Одобрение: 147
То само водата от морето не са откраднали още.
57
66
plabov1080 (преди 2 години)
Рейтинг: 48300 | Одобрение: 3510
Просто прекалихте. Изнагляхте страшно и сте самозабравили. Живеете в измислен свят, в който само един на друг си правите комплименти. Хайде време е да си ходите.
plabov
35
12
12321 (преди 2 години)
Рейтинг: 21520 | Одобрение: 5575
Герберастите усещат, че са пътници, затова хапят... А трябва да духат...
55
13
Снайпер (преди 2 години)
Рейтинг: 12116 | Одобрение: 3431
Герберона, тоя път изтървахте нещата. 90 % от хората ви мразят, а една голяма част искат да ви линчуват. Тия клишета да наричате всеки, който иска да се махате на мига комунист и ревльо не върви вече. Не може 90% от хората да са комунисти. Просто прекалихте. Изнагляхте страшно и сте самозабравили. Живеете в измислен свят, в който само един на друг си правите комплименти. Хайде време е да си ходите. Който и да дойде ще е по-добре от вас. Аз лично никога не съм гласувал за БСП, ама никога, но сега ще гласувам за всеки който има най-голям шанс да ви разкара. Всяка прекомерна власт покварява и води до произвол над хората , а вашето 10 годишно лапане е време да приключи. Поне пари имате. Отивайте си с мир, но ако не щете ще има сопа. 
"Как с една фраза да опишеш цялата руска история? Страната на задушените възможности. Владетелите се променят. Архипелага остава" Солженицин
11
46
Дзън Дзън (преди 2 години)
Рейтинг: 925 | Одобрение: 125
Червения Петел изпълнява червена поръчка,а такива ,като"Варна" срещу някой лев веднага скачат на кмета.Общо взето и на тези избори червените ще са "моралните" победители. УхиленУхиленУхилен
15
5
Чичо (преди 2 години)
Рейтинг: 43366 | Одобрение: 6511
Real_gay, я марш в канала от където изпълзя днес!Ухилен
39
8
Сашо (преди 2 години)
Рейтинг: 1595 | Одобрение: 985
Ами дано "да ги хванат", man, защото такова крадене, каквото става по време на обичните ти управници, никога не е било. Никога не съм гласувал за комунистите, но тези настоящи мърши бих ги заринал в земята.
12
33
Real_man (преди 2 години)
Рейтинг: 306 | Одобрение: 46
Сашо, Сашо. Само пари и подкупи е в кухата ти манерка. Не всичко може да се купи с пари man. Това че някой краде - рано или късно ще го хванат. Дано първо да построи преди да го хванат. То Rolls-Royce не се купува с пари от закуски. Пък и две луксозни вили в Св.Св. Константин и Елена не се строят с наследство от мама и тати. Не се притеснявай за тях. Ще им дойде времето. А за мен - аз си вадя хляба по много по-честен начин от теб комунистическа подлого.
61
10
Варна (преди 2 години)
Рейтинг: 89394 | Одобрение: 38654
никога не съм бил комунист за разлика от Бойко, обаче вместо да мрънкаш срещу истините, които пиша е по-добре да разбереш, че ви правя услуга за ваше добро е да се осъзнаете в какъв паралелен свят живеете в ГЕРБ и колко лошо ще свършите, защото не слушате хората какво искат а сте обсебили града и парите на хората все едно са ви бащиния. От това дере между Максуда и Пикадили Парк за 120 милиона ли имаше нужда Варна или от нормални тротоари и паркинги за хората, които бързат в този град, за да си вършат работата. Кому е нужна тази магистрала от никъде до никъде след като няма къде да паркираш и няма нормално Околовръстно? А и това, че нещо се прави и то некъдърно не е оправдание, за да се краде 
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел
35
9
Сашо (преди 2 години)
Рейтинг: 1595 | Одобрение: 985
Не те знам колко си real и колко си man, ама бягай да ти осребрят написаното в общинката, на 2 ет.
15
62
Real_man (преди 2 години)
Рейтинг: 306 | Одобрение: 46
Варна, ти си един боклук. Жалко че си избрал такова име. Винаги е трябвало да се строят улици във Варна. Сега като има някаква дейност, червените БОКЛУЦИ като теб взеха да реват. Дано скоро да се помините червени дядки и да се оттървем един път завинаги от вас недоволни, мрънкащи, черногледи, противни, закостенели, завистливи, злобни комунисти.
40
6
Евстати (преди 2 години)
Рейтинг: 3628 | Одобрение: 1983
Ако и измиете улиците след ремонта ще е манна небесна.
55
12
Blue hills (преди 2 години)
Рейтинг: 28900 | Одобрение: 12685
Радваме се, кмете! Сега ще ни стане едно "хубавко", само все пак да го завършим, нали?! Щото на мен и на 85% готов не ми прилича.
64
11
Варна (преди 2 години)
Рейтинг: 89394 | Одобрение: 38654
Доста смел трябва да си да му дадеш акт 16 на това съоръжение. В ДНСК надявам се да знаят, че после като падне ГЕРБ и тръгнат прокурорските проверки ще се носи персонална отговорност
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама
sikik