Ръст с 40% при разрешителните за строеж във Варненско, областта се нарежда на второ място в страната

07.11.2019 / 12:20 1

Снимка "Петел"

През третото тримесечие на 2019 г. местните администрации в област Варна са издали разрешителни за строеж на 203 жилищни сгради, на 5 административни сгради и на 69 други сгради, съобщават от Териториално статистическо бюро - Североизток, пише Moreto.net.

Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради се увеличават с 40.0%, броят на жилищата в тях - с 59.6%, а общата им застроена площ - с 19.0%. Издадените разрешителни за строеж на административни сгради се увеличават с 25.0%, а тяхната РЗП - близо пет пъти.

При издадените разрешителни на други сгради е регистрирано нарастване с 27.8%, а при общата им застроена площ - със 161.0%. В сравнение с третото тримесечие на 2018 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради са повече с 33.6%, броят на жилищата в тях - с 51.5%, а разгънатата им застроена площ - с 26.4%. Броят на издадените разрешителни за строеж на административни сгради и тяхната РЗП регистрират ръст съответно с 66.7 и 166.7%. Броят на издадените разрешителни за строеж на други сгради остава непроменен, а тяхната РЗП намалява с 42.6%. По издадени разрешителни за строеж на нови жилищни сгради област Варна е на второ място в страната. Първа е област София (столица) с издадени 263 броя разрешителни за строеж на нови жилищни сгради.

През третото тримесечие на 2019 г. в област Варна е започнал строежът на 138 жилищни сгради с 1 082 жилища в тях и със 155 447 кв. м обща застроена площ и на 37 други сгради с 26 640 кв. м РЗП. Спрямо предходното тримесечие започнатите нови жилищни сгради се увеличават с 23.2%, жилищата в тях - с 55.5%, а общата им застроена площ - с 36.7%. Започнатото строителство на други видове сгради нараства с 27.6%, докато тяхната РЗП е по-малко с 33.1%. В сравнение с третото тримесечие на 2018 г. започнатите нови жилищни сгради се увеличават с 22.1%, жилищата в тях - с 83.1%, а разгънатата им застроена площ - с 59.7%. Започнатите други видове сгради са повече с 5.7%, докато общата им застроена площ намалява с 5.7%. По започнато строителство на нови сгради област Варна е на трето място в страната. Първа е област Пловдив - 200 жилищни и 67 други сгради, следвана от област София (столица) - 198 жилищни, 3 административни и 28 други сгради."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
MrBean (преди 6 месеца)
Рейтинг: 30091 | Одобрение: 4716
Е ,да живее потника,само дето разрешенията не са за всички ,а само за някои....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама