Районният съд във Варна осъди двама мъже за кражби 

07.11.2019 / 16:13 0

30-годишен варненец беше осъден на „пробация“ за срок от 10 месеца, при двете задължителни мерки - срещи с пробационен служител и регистрация по настоящ адрес с периодичност 2 пъти седмично. Наказанието бе наложено по силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение.

Подсъдимият бе признат за виновен в извършването на кражба на 3 ноември миналата година. Тогава той противозаконно присвоил мъжки портфейл с намиращите се в него лични документи, карта за пътуване, заложен билет, парична сума в лева и евро, всичко на обща стойност за близо 600 лева. 
          Към момента причинените от деянието имуществени вреди са възстановени на собственика. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага. 
                          -------------------------------------------
         25-годишен мъж от Каменар беше осъден на 10 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с  изпитателен срок от 3 години. Наказанието бе наложено по силата на постигнато между страните в съдебна зала споразумение.
        Самата кражба е извършена на 18 март тази година. На посочената дата, подсъдимият видял отворена входна врата на къща в квартал „Левски“, решил да се възползва и влязъл в помещения на приземния етаж, с намерение противозаконно да присвои съхранявани там вещи. Той видял лаптоп „Тошиба“ със зарядно и мишка, както и поставка с вентилатор за преносим компютър, взел ги и още същия ден  ги продал на свой познат. Инкриминираните чужди вещи са оценени на стойност около 250 лева. 
        Нанесените щети са възстановени. Споразумението  е окончателно и влиза в сила веднага. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама