Разбулиха мистерията с българските изтребители, обградили лайнер на Луфтханза

17.05.2019 / 09:51 4

От Военновъздушните сили споделиха в профила си във Facebook интересна снимка, на която се виждат български изтребители, летящи край самолет на "Луфтханза".

Те не разкриват каква е била причината за ескорта. В коментари под поста потребители развиват различни версии. Според едни в самия самолет се е возела височайша българска персона. Други смятат, че се касае за отбелязване на специално събитие, пише Блиц. 


Снимка на самолета, ескортиран от изстребители, бе тиражирана в няколко медии. Всъщност се касае за история от 2016 година. Тогава Lufthansa бе организирала специален полет LH9916 от Франкфурт до София, който бе извършен от A380-841 (регистрация D-AIMD; сериен номер 48; лично име Tokio, доставен през ноември 2010 г.) Полетът бе с промоционална цел и на него бяха взети бизнеспартньори на авиокомпанията от България и група журналисти от български медии.

D-AIMD е в стандартна конфигурация за Lufthansa – 509 места, от които осем в първа класа, 78 в бизнес класа, 52 в премиум икономична и 371 места в базовата икономична класа. На първия етаж са разположени всички места в премиум икономичната класа и 336 от местата в икономичната класа. На втория етаж са местата първа класа, бизнес и останалите 35 икономични места. Германската авиокомпания експлоатира 14 такива машини.

При преминаването на българската граница германския A380 бе прехванат от дежурна двойка български изтребители МиГ-29 (бордове 17 и 39, управлявани от подполковник Русен и майор Славов), които извършиха по него тренировъчно вдигане по тревога в рамките на мисията „ер полисинг”. След края на тренировката бе извършена фотосесия във въздуха с участието на българските изтребители и А380. Снимането се извърши от двуместен МиГ-29 (борд 12) По време на нея пътническия самолет достигна почти до Стара Загора.

След приключването на фотосесията А380 се отправи към София, направи прелитане над летището и града на височина 500 m, след което с широк завой промени курса си и се отправи за приземяване на полоса 09. Мократа писта бе използвана в практически цялата си дължина за спиране, след което германския самолет бе паркиран пред правителствения терминал, където бе организирано официалното посрещане.

След близо четири часов престой, германския самолет отлетя малко след 17 часа."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Рейтинг: 2048 | Одобрение: 198
Нексусе, при теб природата си е направила шега. Хем си недоучен, хем си глупав, а на всичкото отгоре си нещо между човек и червей.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама