Разделят на две дебелите учебници

09.12.2017 / 09:11 6

Дебелите учебници може да бъдат разделени на две части. Това е една от мерките за олекотяване на ученическите раници, пише Стандарт.  Разглеждаме тази възможност, каза просветният министър Красимир Вълчев, отговаряйки на парламентарен въпрос за процедурата по условията и реда за оценяване и одобряване на познавателните книжки, учебниците и учебните комплекти.

Министърът каза, че издателите имат възможност да използват пълноцветен, двуцветен или едноцветен печат върху обемна хартия при съответните технически характеристики, гарантиращи качеството.

Процедурата за учебниците е обективна, а самите учебници се селектират чрез избора им от страна на учителите, каза министър Вълчев. "Факт е, че едни издателства имат много по-голям обхват на учениците и на паралелките, отколкото други", призна Вълчев. Той обаче не е убеден, че селекицята ще е по-обективна, ако учебниците се оценяват от служители в МОН.

"След разговор с издателствата, изпратих писмо до всички директори на училища по никакъв начин да не приемат спонсорства от издателства - каквито и да е подаръци или участия в семинари. Констатирахме, че това по някакъв начин изкривява процедурата на училищно ниво и пречи на обективността", коментира образователният министър.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
11
25
Ханк Рум (преди 6 години)
Рейтинг: 15599 | Одобрение: 2924
Стояне, като ти гледам грамотността в коментарите, по-добре да не ти се вслушват в съветите!
0
16
plabov1080 (преди 6 години)
Рейтинг: 48779 | Одобрение: 3989
Вместо да ги намалят уроците, те ще разделят учебниците на по-тънки издания. Важното е издателите да печелят за сметка на родителите
plabov

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама