Ръждясалата подводница "Слава" направи последна маневра във Варненския залив

29.11.2019 / 11:21 7

снимки Булфото

Симки от операцията по извлачването по вода на последната българска подводница "Слава" към новото ѝ място  в Белославското езеро, публикува Булфото. Някогашната гордост на ВМС ще бъде превърната в музей.

 Подводницата „Слава” е на служба в българския флот от 1985 г. до 2011 г. Оттогава е в базата на Военноморските сили (ВМС), където се руши и ръждясва. След дългогодишна сага и прехвърляне на собствеността в крайна сметка общината я предостави за 10-годишно ползване на фондация, която ще я превърне в музей в Белослав.

Имаше опасност тя да отиде за скрап. Над 80 души участват в операцията по изтеглянето на подводницата до Белослав."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
4
стоян (преди 6 месеца)
Рейтинг: 2148 | Одобрение: -6502
Тито, имаш психични отклонения! Ако аз съм причината за тях, се радвам много. Бъркаш ме с друг човек, ама не ми пречи! Не си само ти, дето ми завижда и умира от яд! "парцаливко"....хм, имаше и такъв период - занимавах се с дрехи втора, трета употреба.....ами скъсвахте се да купувате, бе плебеи - и що? Щото нямате кинти за нещо ново и марково, нали? Заеби, аз си имам доходи, без да се налага да ставам в 8.
3
1
Tито (преди 6 месеца)
Рейтинг: 13951 | Одобрение: 1681
Албания, Малта, Браниполе, все в гъз.....все същия мелез си оставаш... нали, парцаливко?
1
6
стоян (преди 6 месеца)
Рейтинг: 2148 | Одобрение: -6502
Тито, ама ти си голям парцал, да знаеш! Колко пъти да ти казвам, че Албания и Малта нямат нищо общо! И пак нещо се пениш - ще си докараш здравословни проблеми! Иначе аз се кефя, като мучиш
3
1
Tито (преди 6 месеца)
Рейтинг: 13951 | Одобрение: 1681
Стоене, майка ти Албанска да еба!!!
1
5
стоян (преди 6 месеца)
Рейтинг: 2148 | Одобрение: -6502
Проекта на фондацията е много хубав, но в началото държавата (а после общината) искаха да я продават, а Холандците я искаха без пари! Най после, благодарение на г-н Б. Борисов (защото нещата стигнаха до него) на кмета му се нареди да подписва каквото трябва! До няколко месеца, същата фондация сигурно ще вземе и кометата от аспарухово - кмета би трябвало да се е разпоредил вече! В Белослав се оформя доста приятно място за отдих! Дано новите собственици наложат по-високи цени, за да не могат местните индианци да се мотат там
3
1
Радослав (преди 6 месеца)
Рейтинг: 4048 | Одобрение: 1268
Поне не отива за скрап. С голям интерес ще отида да я разгледам ,когато е готова.
Губим България ,хораааа....
0
3
уйчо (преди 6 месеца)
Рейтинг: 15983 | Одобрение: 1018
Трагедия...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама