Разказ на читател на "Петел": Шофьор отказа да качи премръзнали деца на спирка във Варна. Върна ги да чакат 15 мин., защото имало правилник

04.12.2019 / 21:52 8

Редактор: Иван Гошев

e-mail: ivan_goshev_petel.bg@abv.bg

За изключително неприятна случка разказва читател на "Петел", която, по думите му, е станала на спирка във Варна.


Ето какво разказва читателят ни Александър Борисов:

"Неприятна случка бележи сряда вечер - 4-ти декември във Варна. Автобус на Градски Транспорт Варна ЕАД по линия № 409 пътува в посока към Варненски свободен университет "Черноризец храбър" в студената, ветровита и тъмна вечер. На спирката, при температура от 1 °C, силен вятър и тъмнина, чакащи деца от близкия университет желаят да се качат на автобуса.

Шокиращо, обаче, шофьорът на автобус с регистрационен номер "В 8699 НХ" заявява, че имал 15 минути почивка и няма да качва никой, тъй като има още една спирка, след което автобусът трябвало да спре и след това да се върне от другата посока на тази спирка.

Децата, предимно млади момичета, казват, че автобусът е закъснял и умоляваха шофьора и контрольора да ги пусне вътре, защото навън е изключително студено и са премръзнали.

На чисто човешката молба, при наличие на други пътници в автобуса, които са там така или иначе, шофьорът отказва. Нещо повече - той отвръща с ужасяващо грозни крясъци и викове, независимо, че децата по абсолютно никакъв начин нито са се заяждали, нито са го провокирали, нито са повишавали тон.

Виковете са толкова силни и толкова грозни, че един от пътниците моли шофьора да не крещи на децата, защото няма това право. Кондукторът се намесва и пита пътникът дали е адвокат и го пита с какво право се намесва държейки му сметка.

От децата успява да се качи само едно, другите остават да мръзнат на спирката при 1 °C, тъмнина и брулещ вятър да го чакат за евентуално повече от 15 минути.

Кондукторът и шофьорът продължават агресивно да се държат към едно дете - момиче, на което му заявват, че е трябвало да му вземат сега двоен билет за една спирка повече - т.е. 4,20 лв, ако трябвало да спазят правилника.

Момичето е тотално стъписано от вербалната агресия към нея.

Тук е важен момент да се отбележи, че това не е стандартният маршрут на автобуса, но маршрутът е променен заради ремонт на съседна улица. Спирката на университета е стандартно последната спирка по подразбиране, децата нямат вина за ремонтът на съседната улица, заради който е променен маршрута.

Макар и да е морално укоримо оставянето на децата да мръзнат на спирката, то е на границата със закона крясъците, които бяха отправени към тях.

По видимата възраст на шофьора, когато тези деца завършат, ще дойде неговият ред да върви към пенсиониране. Изключително жалко е, че пенсионенната система на България е такава, че пенсионерите реално се издържат от работещите в момента.

Още по-жалко е, че тези деца масово мечтаят да се махнат от България след като завършат и да живят в страна, в която възрастни мъже не нападат беззащитни млади момичета и жени, хора в неравностойно положение и възрастни хора.

Пушенето на цигари от страна на шофьорите, говоренето по телефона и извършването на множество нарушения на Закона за движения по пътищата, включително каране с превишена скорост, неправилни изпреварвания и много други, са добре известни на всички.

Жалко е, когато на фона на тези нарушения се гледа буквата на правилника за да не се качат едни премръзващи деца, чакащи закъсняващият си автобус.

Жалко е, че в държавата, в които се отричат международни харти за защита на децата, жените и хората в неравностойно положение от насилие, едни самозабравили се Бай Ганьовци могат да атакуват, макар и вербално, толкова жестоко и толкова брутално беззащитните деца - бъдещето на България.

Обръщам се към хората, които са жертва на това самозабравило се хейтърска, мизантропска и скотска група, която явно не осъзнава какво прави - емигрирайте, оставете ги да се самоизбият от своето хейтърско поведение.

За всички онези, които са свидетели на насилие, дори вербално - не стойте безучастни, а реагирайте, утре това могат да бъдат и вашите деца!"Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
2
Нено (преди 1 годинa)
Рейтинг: 8137 | Одобрение: 3077
Жалки коментари. Единствената светлинка в тунела е Жана, която слага в джоба си тримата коментатори. От тези тримата не чакайте нито човещина, ...нито спазване на правилниците. Днес те защитават агресивния шофьор, но утре...ще протестират срещу друг  като него, ако те са потърпевши. Мила родна картинка
2
7
стоян (преди 1 годинa)
Рейтинг: 6418 | Одобрение: -10857
Кви деца в свободния, бе? Там всички бащите им имат кинти! Да им купуват по една кола и да не се занимават с автобуси! Шофьора си спазва правилата! Точка!
3
8
Sand (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14107 | Одобрение: 4942
Точно така ,ще се спазва правилника ,който му е студено кмета да го прибере у тях ,той живее близо до спирката ,така ,че няма компромиси . Ще спазвате закона ,както кмета го е определил според правилника ! 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама