Разказ на варненка: Охранител ни изгони от Кабакум с обяснението, че плажът е частен

22.07.2021 / 12:36 6

снимка: Фейсбук/Мая Шишкова Караславов

Редактор: Веселин Златков

Читателка на „Петел“ изпрати до редакцията ни разказ за пререкание с охранител, станало на плажа Кабакум. Конфликтът се разиграл след 18 часа, когато изтича работното време на зоната с чадъри и шезлонги, за които се плаща. Около два часа по-късно, Мая Шишкова Караславов седяла в т.нар. платена зона, когато дошъл гард от частна охранителна служба, който ѝ заявил, че не може да стои там.

Тя посочва, че не е била на шезлонгите, а на самия пясък. 

„Обяснението беше, че това е частен охраняем плаж. За кратко ми стана смешно, дори се разсмях, но след няколко настоятелни покани да напуснем плажа, гневът ми взе превес. Обикновено избягвам конфликти, но в случая бях принудена да реагирам. Мобилизирах търпението си и обясних, че плажът е охраняем от спасители до 18.00 часа, не е частен, а просто платена зона. Любезно попитах, след като съм се разположила на пясъка (не на шезлонг), кротко се радваме на прохладната тишина на вече празен плаж, дали с нещо нарушаваме обществения ред, или пък увреждаме чуждо имущество?! Кратък отговор: Не, ама така ми е наредено“.

Жената, която е публикувала разказа си и във Фейсбук, поискала от охранителя да извикат полиция, за да решат спора си съгласно закона. Той обаче се възпротивил, но пак настоял да си тръгне от зоната с шезлонги и чадъри. В край на сметка читателката ни си тръгнала, защото не искала да вдига скандал.

В коментар към публикацията в социалната мрежа друга жена споделя за идентична ситуация, но на плаж в Китен. Там също охранител изгонил хора от плажа, като им обяснил, че ги разбира, обаче шефовете му настояли пясъка да се опразни.

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Марио (преди 9 часа)
Рейтинг: 8594 | Одобрение: 2019
Да звънне на 112 и да чуе звукът на тишината.Ухилен
2
0
MrBean (преди 1 ден)
Рейтинг: 63901 | Одобрение: 8186
Да попитаме така щедрия Стоянчо Пасев,как е рзадал народната собственост?
1
5
стоян (преди 2 дни)
Рейтинг: 7405 | Одобрение: -13300
плажа е ЧАСТЕН! Точка! каквото иска собственика, това ще става. ако иска изобщо няма да пуска цървулите на плажа си. Весо Марешки си взе плажа за още 10 години мисля и то почти без пари, така че да ходят на друго място
2
1
Серж (преди 3 дни)
Рейтинг: 294 | Одобрение: 34
Просто трябваше да позвъни на 112...
3
1
:) (преди 3 дни)
Рейтинг: 24480 | Одобрение: 7570
Ми магарето за ората го държи тоя плаж, ама сега нали не е вече дУпитат.... 
3
1
ас (преди 3 дни)
Рейтинг: 71481 | Одобрение: 17641
това не беше ли на магарешки плажа. да се надяваме за последна година да е така. все пак марешки е извън парламента и (надявам се) на път за затвора.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама